Amenințare fără precedent a lui Lavrov: Rusia nu va folosi bomba atomică „în această etapă”

Un dialog purtat la Moscova între o jurnalistă a revistei India Today și ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, s-a transformat într-o amenințare atât de directă încât presa rusă a scos-o imediat din titlu.

„În acest stadiu, luăm în considerare opțiunea armelor convenționale”, a spus Lavrov, răspunzând la o întrebarea jurnalistei de la India Today, relatează ziarul rus Kommersant marți, pe site.

Afirmația lui Lavrov contrazice parțial o altă declarație venită de la Kremlin la sfârșitul lunii martie.

Anterior, secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov a declarat, potrivit aceleași surse, că nu există planuri de utilizare a armelor nucleare în Ucraina. Potrivit lui Peskov, nimeni din Rusia nu ia în considerare nici măcar o astfel de idee.

Grup special creat în SUA În martie, The New York Times relata, citat de presa rusă, că Statele Unite au creat un grup special denumit „Tiger”, care elaborează un plan de răspuns al Washingtonului în cazul în care Moscova folosește arme nucleare, biologice sau chimice.

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că țările occidentale vor lua „măsuri dramatice” dacă Rusia va folosi arme chimice sau biologice în Ucraina. „Acest lucru ar avea consecințe grave și suntem uniți în ideea că vom răspunde cu măsuri dramatice și deja ne gândim cum se va face acest lucru”, a declarat Scholz, într-un interviu acordat canalului de televiziune german ARD.

Sursa: libertatea.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *