Serghei Lavrov: Răspunsul SUA pentru Rusia se va ”SCURGE” în viitorul foarte apropiat. Putin decide următorii pași

Rusia se declară nemulțumită de răspunsurile primite în scris din partea SUA și NATO.

Rusia a răspuns după ce Statele Unite și NATO au trimis răspunsuri scrise la cererile Moscovei în contextul negocierilor privind situația de la granița cu Ucraina. Kremlinul acuză că SUA nu le-a răspuns la o întrebare esențială dată de ei.

Răspunsul SUA privind garanțiile de securitate are puncte pozitive pentru un dialog serios, dar nu există nicio reacție la principala întrebare a Rusiei, a declarat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, transmite Interfax.

“În ceea ce priveşte conţinutul documentului, există o reacţie care ne permite să mizăm pe începerea unei conversaţii serioase, dar pe probleme secundare. Nu există nicio reacţie pozitivă asupra subiectului principal din acest document.”, a declarat ministrul.

El a amintit că principala problemă este poziția Federației Ruse cu privire la inadmisibilitatea extinderii în continuare a NATO spre Est și a desfășurării militarilor care ar putea amenința teritoriul țării. Propunerile Rusiei de garanții de securitate includ retragerea trupelor NATO din Bulgaria și România, care s-au alăturat alianței după 1997, a anunțat anterior Ministerul rus de Externe.

Citiți și:  SE RUPE frontul anti-Rusia în Uniunea Europeană

”În ceea ce privește conținutul răspunsului, cred că acesta va deveni în curând cunoscut publicului larg, deoarece, așa cum ne-au spus colegii noștri americani, deși preferă ca documentul să rămână pentru un dialog diplomatic confidențial, acesta este convenit cu toți aliații SUA și cu partea ucraineană. Prin urmare, nu am nicio îndoială că se va ”scurge” în viitorul foarte apropiat.”, a spus Lavrov.

Decizia e la Vladimir Putin
Ministrul a adăugat că Ministerul rus de Externe, după coordonarea interdepartamentală, va raporta președintelui Vladimir Putin cu privire la conținutul răspunsurilor SUA și NATO la propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate, iar șeful statului va decide măsurile viitoare.

Citiți și:  Este stare de alertă maximă. Armata se mobilizează masiv, langa Romania

”În rest, studiem acum răspunsul pe care l-am primit de la americani și care, așa cum a spus însuși Blinken (secretarul de stat al SUA n.r.), a fost convenit cu ucrainenii și alte țări occidentale, aliate ale SUA. În același timp, am primit un răspuns de la Alianța Nord-Atlantică, prin secretarul general Stoltenberg”, a spus Lavrov.

”Luăm în considerare două documente în ansamblu, ținând cont că sunt o reacție la proiectul de tratat și acord pe care l-am distribuit în decembrie 2021. După coordonarea interdepartamentală, vom raporta președintelui. Acesta va decide cu privire la următorii pași.”, a spus ministrul.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *