Lăutar amendat de ANAF cu 3.000 de lei pentru că n-a declarat 300 lei, ciubuc la o nuntă

ANAF a demarat operaţiunea de recuperare a sute de milioane de euro de la mii de cântăreţi, florari şi fotografi, care primesc sume de bani la nunţi şi nu în declară.

ANAF va trimite tuturor mirilor care au avut nunţi în ultimii 5 ani notificări prin care li se vor cere date despre cântăreţi, cine a fotografiat şi filmat, cine a asigurat florile, cine a organizat nunta.

ANAF vrea sa faca astfel o verificare incrucisata: sa confrunte cine sunt prestatorii de astfel de servicii inregistrati la ANAF, ce venituri declara si ce taxe platesc.

Este şi cazul lui Constantin Florea, un lăutar din comuna Albeni, judeţul Gorj, care a fost amendat de ANAF cu 3.000 de lei pentru un venit nedeclarat la o nuntă de 300 de lei. Lăutarul a primit acasă vizita fulger a doi inspectori antifraudă din cadrul ANAF, care l-au anunţat că are de plătit 3.000 de lei amendă.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

Lăutarul crede că ANAF-ul a aflat de cazul său de la oamenii care îi vor răul.

„A venit ANAF-ul la mine acasă, ca la infractor. Au venit la laudele unor prieteni care îmi vor binele. Ei consideră că eu am făcut evaziune fiscală cântând, dar oare cei care au delapidat statul român cu miliarde de euro, infracţiunea lor cum se numeşte? Binefacere? Au venit la mine acasă din relatările unor „prieteni”, care m-au reclamat. Mi-au spus să declar ultimele venituri, din aprilie. Le-am spus că am cântat doar la două evenimente ale prietenilor şi am primit doar ciubuc de la petrecăreţi. Trebuie să dau şi această sumă înapoi, 300 de lei. Am rămas surprins că au venit la poartă. Sunt singurul lăutar din Gorj, să-mi ia mie pielea? O să plătesc, o să mă pun în regulă, o să-mi fac un SRL şi o să declar că am câştigat un leu şi le dau 1% din venitul meu, de meseria asta nu mă las. Nu m-am făcut lăutar peste noapte. Le-am spus că şi în puşcărie dacă mă bagă, eu şi acolo o să cânt”, a declarat, Constantin Florea, pentru presa.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

”S-a constatat faptul că în perioada 20.04.2018-19.10.2018 a efectuat prestări servicii artistice pentru care a fost remunerat cu suma de 300 de lei, fără a avea o formă de organizare. (…) Fapta a fost recunoscută prin nota explicativă dată la momentul controlului”, se arată în procesul verbal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.