Laura Codruta Kovesi, detalii nestiute despre viața sa personală


Fosta șefă a DNA este foarte discretă în ceea ce privește viața ei personală. A fost căsătorită cu Eduard Kovesi, între 2002 și 2007, un om de faceri din Sibiu, care a fost anchetat și achitat pentru dare de mită. Cei doi au divorțat se pare din cauză că fosta șefă DNA a refuzat să aibă un copil, scrie impact.ro.

Recent, conform surselor impact.ro, au apărut noi informații conform cărora Laura Codruța Kovesi ar fi într-o relație serioasă cu cel care se ocupă de paza și protecția sa, un ofițer SPP alături de care apare în toate deplasările și ieșirile publice. Aceasta s-ar fi mutat într-un apartament de lux din Bruxelles împreună cu acesta, iar pe perioada pandemiei nu a stat mai deloc acasă. A mers zilnic la Parchetul European, unde lucrează de zor la formarea unei echipe, dar și la dosarele pe care le are în curs de cercetare.

Desemnată personalitatea publică a anului
Procurorul european a fost desemată recent drept personalitatea publică a anului de către publicația londoneză Emerging Europe.

„Această distincţie este o recunoaştere a muncii remarcabile a doamnei Kovesi în fruntea DNA, unde a devenit un model pentru agenţiile de combatere a corupţiei din întreaga regiune a Europei emergente şi un simbol al luptei împotriva corupţiei şi al consolidării statului de drept” spune Andrew Wrobel, partener fondator al Emerging Europe.

Premiile Emerging Europe sunt în 2020 la a treia ediţie şi fac parte dintr-un program de prezentare a ceea ce este mai bun în regiunea Europei emergente: personalităţi, organizaţii publice şi private, precum şi proiecte şi iniţiative. Printre precedenţii laureaţi se numără Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internaţional, şi profesorul Gunter Verheugen, fost vicepreşedinte al Comisiei Europene.

„Desemnarea ei ulterioară în funcţia nou creată ca primul procuror public al Europei nu face decât să confirme rolul important pe care ea l-a jucat şi va continua să-l joace în lupta împotriva corupţiei”, scrie publicația.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile