Laura Codruta Kovesi, atac dur la adresa Parlamentului

kovesi

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, iese la atac. Mai exact, aceasta contraatacă după repetatele tentative de blocare a luptei anticorupţie de către Parlament.

Şefa DNA a acordat un interviu postului Pro TV, în care s-a referit şi la atitudinea politicienilor faţă de justiţie. Întrebată dacă reprezentanţii clasei politice sprijină lupta anticorupţie, Kovesi a declarat: „Este foarte dificil de spus, in conditiile in care, la fiecare doua saptamani ne trezim cu proiecte de modificare a Codului Penal sau a Codului de Procedura Penala prin care se incearca limitarea atributiilor sau posibilitatilor de investigare. Mi-ar fi foarte dificil sa spun ca actuala clasa politica sprijina lupta anti-coruptie. Sunt politicieni care, intr-adevar, sprijina lupta anti-coruptie, dar exista o mare parte a acestor care incearca de fiecare data sa modifice legea in asa fel incat lupta anti-coruptie sa fie ingreunata sau impedicata. Daca ne referim la votul din Parlament pe cererile de ridicare a imunitatilor, am putea spune ca nu intotdeauna avem sprijin din partea clasei politice. Un cetatean care comite o fapte de coruptie poate fi arestat oricand in timp ce un parlamentar, pentru ca face parte din Parlamentul Romaniei, desi comite aceeasi fapta sau una mai grava, nu poate fi arestat, pentru ca uneori votul in Parlament blocheaza exercitarea acestei posibilitati.”

Citiți și:  EXPLOZIV. Kovesi, sefă a Parchetului European, pregăteşte un dosar GREU. Lovitura DURA pentru omul lui Cîţu

Vezi si: MESAJ FERM de la Kovesi pentru POLIȚIȘTI: TERMINAȚI-O cu POLITICIENII LOCALI!

Kovesi mai afirmă că tentativele de modificare a Codului Penal reprezintă încerări de liminare a atribuţiilor procurorilor. „Cred ca e o incercare de a limita atributiile procurorilor, nu cred ca in Romania s-a inventat masura arestarii preventive in 2015, nici catusele nu au fost inventate acum. Cred ca anchetele din ultima perioada de timp au produs o oarecare panica in randul clasei politice si acesta e motivul pentru care se incearca limitarea atributiilor procurorilor. Am vazut cateva propuneri de modificari si extrem de largi. Sa va dau un exemplu: exista o propunere potrivit careia o persoana care sufera de o boala incurabila poate sa nu execute pedeapsa pe care o primeste. Codul penal nu defineste ce inseamna boala incurabila, doar daca ne ducem la DEX sau apelam la medici. Daca luam termenul general, e o boala care nu se vindeca. Daca ai o alergie, nu te mai duci la puscarie daca furi, pentru ca ai o boala care nu se vindeca. E una dintre modificarile care se incearca a fi introduse. Cred ca un Cod trebuie sa stabileasca niste criterii generale. Ceea ce e mai important, masura arestarii preventive se dispune totdeauna de judecator. Judecatorii sunt impartiali si independenti in Romania, orice solicitare a procurorilor e verificata de un judecator. O astfel de cenzura nu trebuie sa existe din partea politicienilor, ci a judecatorilor.”, a mai declarat Kovesi.

Citiți și:  L.C. Kovesi, gata sa inceapa CURATENIA. Cand va demara EPPO activitatea

Vezi si: Jigodia a ENERVAT-O pe Codruta Kovesi: Victor Ponta MINTE!

60 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU