“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIE

Lacrimi de crocodil pentru Kovesi

czv

Am văzut și eu, dragi cititori, la fel ca mulți dintre dumneavoastră, declarația doamnei Kovesi despre audierea ei la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și am rămas profund impresionat de bocetele, de strigătul disperat al „ZÂNEI PĂDURII” specializată în anticorupție! Cum să nu te impresioneze tratamentul aplicat acesteia, să nu i se comunice prin zapiscă specială faptul că este inculpată într-un nou dosar, fără să se procedeze așa cum a făcut-o ea cu foarte multe persoane, inclusiv cu fosta șefă DIICOT, Alină Bica, pe care a ridicat-o direct de pe stradă cu mascații într-o manieră pur mafiotă, fără citație trimisă la domiciliul respectivei!

Are dreptate, deoarece persoanele importante este musai să fie încătușate mai întâi, plimbate prin față camerelor de filmat ale televiziunilor și abia după aceea sunt aduse la audieri. Ea așa a dat dispoziții să se petrecă lucrurile, cât a fost șefă la DNA! „Din păcate”, procurorul de acum al acestui caz nu a învățat nimic din vasta experiență a doamnei Kovesi și din practica acesteia, nu știe că trebuie să facă presiuni asupra martorilor, că trebuie să inventeze niscaiva probe și să dicteze el însuși, martorilor, ce să declare despre doamna deloc necoruptă.

Vedeți voi ce atitudine, se poate numi procuror persoana care o anchetează și care are proastă inspirație să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, drepturi prevăzute în Constituție. Ce, nu știe că ele sunt un lux, așa cum a grăit o fosta șefa a doamnei Kovesi, principiu pe care Luluța l-a respectat cu strictețe în tot ceea ce a făcut la DNA.

Cred că singură soluție este să desființăm Secția care anchetează magistrații care încalcă grav cutumele legilor din România. Să ancheteze ei procurorii care au băgat în spatele gratiilor sute de oameni a căror singură vinovăție era faptul că nu au săvârșit nicio faptă ilegala, creând astfel dificultăți procurorilor, punându-i pe ei în situația de a inventă probe ca să-i poată acuza și obține condamnarea? E posibil așa ceva?

E posibil să o cerceteze pentru apartenență la un grup infracțional organizat, pentru participarea la reprimare nedreaptă, să o acuze pentru multe fapte ilegale, fără să îi fi instalat în prealabil camere video în baie, în dormitor, în dressing, în bucătărie, în autoturism și în alte locuri pe care îmi este jenă să le menționez, fără transcripturi măsluite de către cei de la SRI? Cum să numești asemenea procurori în SIIJ, fără să fi trecut prin vie pe la Sebastian Ghiță, să mănânce struguri, să îi bea vinul și să le cânte Nelu Ploieșteanu „La Chilia-n port” – variantă DNA? Nu, așa ceva nu se poate acceptă, cum nu pot fi acceptate nici aberațiile privind respectarea prezumției de nevinovăție, administrarea de probe împotrivă, dar și în sprijinul persoanei anchetate.

Auziți voi, să se respecte Constituția! Ce Constituție, ce legi date de Parlament, valabilă este doar legea procurorilor, conform principiului: toți cetățenii sunt infractori și toți sunt vinovați, iar procurorii doar selectează dintre ei pe cei mai impotranti, pe cei care prezintă interes și îi bagă la mititica. Cum îndrăzniți să întrebați de ce sunt vinovați cei care nu au săvârșit nici o faptă penală? Păi asta este cea mai mare vină, că și-au permis să respecte Constituția și legile țării, de aceea trebuie să plătească pentru asta, să infunde pușcăriile. Acum vedeți de ce este inutilă această Secție, de ce trebuie să o plângem cu lacrimi de crocodil pe doamnă Kovesi? Unde mai găsim noi una neprihănită ca ea?

Domnia voastră ce spune, Herr Iohannis, merită așa ceva zeița noastră, scuzați, a americanilor, a nemților și a dumneavoastră? Am uitat că nu mai este de mult timp a noastră, că ne-a trădat fără nici o reținere, doar de aceea decorat-o ei, străinii, pentru servicii deosebite aduse țărilor lor, iar noi îndrăznim să o anchetam pentru niște lucruri mărunte ca acelea a apartenenței la un grup infracțional organizat – pe care l-a și condus -, pentru represiune nedreaptă, abuz în serviciu, luare de mită, și multe alte ghidușii.

Scuzați-mă, Herr Iohannis, că va rog să-mi răspundeți! Iar am uitat (de vina cred că este vârsta) că domnia voastră ați mâncat clei și vi s-a lipit limba de cerul gurii, abia reușiți să articulați singurele cuvinte, aceleași permanent: „PSD-ul și Guvernul Dăncilă sunt de vina”. Nu mai trebuie să o spuneți! Faceți doar un semn cu mână în plan vertical, cu două degete în sus și înțelegem imediat formula pe care ne-o livrați de fiecare data, atunci când, între două excursii, vă adresați opiniei publice în scop electoral-propagandistic.

General Dumitru ILIESCU

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.