La Târgșor s-ar fi pregătit `reședința de viitor` a Elenei Udrea

Surse judiciare afirmă pentru STIRIPSURSE că în urmă cu aproximativ o săptămână ar fi fost pusă la punct camera în care ar urma să fie încarcerat fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, capturată în timp ce voia să fugă în Grecia, pe la granița vecinilor bulgari.

Potrivit surselor citate, patru deținute ar fi lucrat o zi întreagă la văruirea fostei camere a deținutelor-bucatarese din penitenciarul de femei Târgșor.

Despre cameră, detaliză sursele invocate, ar fi o cameră foarte mare, cu doar patru paturi, cu gresie pe jos și cu gratii dispuse rar.

Mai precis ar fi vorba de o cameră de detenție mai izolată, separată de restul camerelor din penitenciar accesul către aceasta făcându-se ferit de restul deținutelor.

Aceleași surse invocă faptul că s-ar vehicula informația la nivelul penitenciarului potrivit căreia Udrea ar urma să fie încarcerată singură în această cameră, presupus pregătită special pentru ea.

În altă ordine de idei, marți, Elena Udrea încerca să se apere în fața judecătorilor bulgari care analizează cererea de extrădare a acesteia către România, că ar fi dezastruoase condițiile de detenție din penitenciarele românești, invocând prima sa „ședere„ la penitenciarul de femei.

Este de amintit că potrivit unor fost deținute, contemporane, prezenței fostului ministru Udrea pentru prima oară la Târgșor, citate de surse judiciare, ex-demnitarul ar fi beneficiat de cele mai bune condiții posibile la respectivul moment.

Fugara Udrea luată în serios…

Ministerul Justiției anunța că a primit, în 14 aprilie 2022, cererea autorităţilor judiciare de executare din Bulgaria cu privire la condițiile de detenție de care ar beneficia Elena Udrea în cazul predării către România.

„Cererea a fost înaintată de îndată Administrației Naționale a Penitenciarelor, în vederea soluționării. Administrația Națională a Penitenciarelor va transmite documentul finalizat către Ministerul Justiției care, conform legii, îl va înainta Tribunalului București, ca instanță emitentă a mandatului european de arestare (MEA). Tribunalul București îl va comunica ulterior autorităților bulgare, asigurând și traducerea acestuia.

Ministerul Justiţiei acordă constant asistență tuturor autorităților române şi străine implicate în procedurile de executare a mandatelor europene de arestare, care solicită sprijinul, în limitele competențelor acordate de lege şi cu respectarea deplină a independenței organelor judiciare.

Ministerul Justiţiei manifestă deplină deschidere şi disponibilitate şi în acest caz, cu garanția respectării rolului conferit de lege şi de legislaţia unională aplicabilă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Curtea de Apel din Sofia a decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv în Bulgaria până se va lua o decizie în procesul privind predarea în baza mandatului european de arestare. Fostul ministru a încercat să îi convingă pe magistrații bulgari să o lase în arest la domiciliu, motivând că este bolnavă și a închiriat o locuință în Bulgaria. Udrea s-a prevalat și de condițiile improprii din penitenciarele din România pentru a-i convinge pe magistrații bulgari să nu o trimită înapoi în țară.

În ultimele zile, fostul ministru a stat în arest, iar audierea s-a făcut după ce autoritățile din România au solicitat extrădarea Elenei Udrea. Ea a fost condamnată săptămâna trecută la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

Polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală. Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia. Fostul ministru român a fost reținut în baza unui mandat al procurorului bulgar.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *