“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

La MAI s-a dat ALERTA: Se pune la cale o nouă confruntare româno-maghiară la cimitirul din Valea Uzului

Breaking News Alert

Eroii căzuţi în luptele pentru apărarea ţării vor fi omagiaţi joi, 13 iunie, cu prilejul sărbătoririi Înălţării Domnului, în cadrul unei ceremonii organizate în Cimitirul din Valea Uzului, de Asociaţia “Calea Neamului”, a anunţat vineri, preşedintele asociaţiei, Mihai Tîrnoveanu.

“Ca în fiecare an, de Ziua Eroilor şi Înălţare, mergem la Valea Uzului pentru a aduce un omagiu celor care au luptat pentru a apăra pământul ţării şi a ne arăta încă o dată voinţa fermă ca cele 52 de cruci şi monumentul închinat eroilor Armatei Române din Primul Război Mondial, eroilor căzuţi în luptele de la Valea Uzului, să rămână acolo”, a declarat preşedintele asociaţiei Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu.

Acesta a fost prezent vineri la Sfântu Gheorghe pentru a sărbători, împreună cu membrii altor organizaţii civile din judeţul Covasna şi din ţară, aniversarea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon care a consfinţit destrămarea Imperiului austro-ungar şi unirea Transilvaniei cu România, scrie Agerpres.ro.

La eveniment, autorizat de autorităţi, au participat circa 200 de persoane, majoritatea îmbrăcate în costume populare, care au străbătut pe jos distanţa dintre statuia Ostaşului Român aflată în zona Gării şi grupul statuar Mihai Viteazul din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, fluturând steaguri tricolore şi cântând cântece patriotice.

Ajunşi în Piaţa Mihai Viteazul, aflată la mică distanţă de locul în care cu puţin timp înainte peste 200 de membri ai comunităţii maghiare au comemorat ” dictatul” de la Trianon, participanţii au derulat un banner pe care scria “Lăsaţi frustrările deoparte, Trianon este dreptate”.

“Nu ne-am adunat aici, la Sfântu Gheorghe împotriva cuiva, ci pentru a-i cinsti şi comemora pe eroii şi martirii care şi-au dat viaţa pentru România Mare (…) Tratatul de la Trianon nu ne-a fost făcut cadou nouă, românilor, ci este un tratat care a consfinţit şi a luat, practic, act de realitate (…) Primul Război Mondial, în care trupele române au ieşit învingătoare, Marea Adunare de la 1 Decembrie de la Alba Iulia şi campania militară din 1919, toate aceste trei lucruri au dus la semnarea Tratatului de la Trianon (…) Încă un lucru aş vrea să specific: chiar dacă astăzi am fost 200 de oameni aici, la Sfântu Gheorghe, oricine poate observa cu uşurinţă că pe internet reacţia românilor din întreaga ţară a fost una extraordinară, fiecare postare care a anunţat sărbătorirea Trianonului la Sfântu Gheorghe a fost distribuită de mii de persoane şi apreciată de alte mii. De asemenea, încă o dovadă clară că românii încă au resurse sufleteşti pentru a cinsti eroii neamului este şi aceea că în doar câteva zile asociaţia Calea Neamului a reuşit să adune fondurile necesare pentru organizarea acestei manifestări”, a declarat Mihai Tîrnoveanu.

În urmă cu doi ani, în 6 iunie 2019, cu ocazia sărbătorii Înălţării Domnului, în cimitirul de la Valea Uzului au avut loc incidente între un grup de membri ai unor asociaţii româneşti şi cetăţeni de etnie maghiară, care au format un lanţ viu în jurul cimitirului.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.