La Jandarmerie se coace un scandal!

Florinel-Micheten-1422
Unitatea de jandarmi de la Buzău este în ultima vreme scena creării unui grup de indivizi care încearcă să-l discre­diteze pe actualul comandant, Florin Micheten.

Grupul îşi trage seva din „regimul Chiorăscu”, atunci când Inspectoratul de Jandarmi de la Buzău devenise practic moşia proprie a „şefului cel mare”, şi cuprinde câţiva actuali ofiţeri cu funcţii de răspundere, dar şi foşti angajaţi ai IJJ Buzău, nevoiţi să plece odată cu Chiorăscu. Redacţia noastră se află în posesia unei liste cu grupul care încearcă să tulbure apele în unitate cu scopul de a pune în fruntea inspectoratului un personaj care să permită transformarea, din nou, a unităţii într-o vacă numai bună pentru muls.

Ramificaţiile sistemului

Grupul format de mai multă vreme are ramificaţii la vârful instituţiei, la diverse niveluri şi servicii ale inspectoratelor, dar şi în serviciile care ar trebui să monito­rizeze activitatea unei atât de importante unităţi cu răspundere decisivă în păstrarea ordinii statale.

În plus, sistemul deja creat are ramificaţii în zona lumii interlope, a afacerilor din alimentaţia publică, a afacerilor imobi­liare, toate legate prin relaţii de rudenie şi tot felul de alte obligaţii de tip mafiot.

Mod de acţiune

De luni de zile, membrii grupului încearcă pe toate căile să convingă conducerea Jandarmeriei Române să-l decapiteze pe comandantul Micheten. În acest timp s-au produs o mulţime de întâlniri ale membrilor grupului care s-au soldat cu iniţiative de atac, unele dintre ele pline de ridicol.

Vorbim aici despre zeci de anonime cu care au fost bombardate căsuţele poştale sau cele de e-mail ale diverselor instituţii ale ministerului de resort, ale presei, DNA, etc. Unele s-au soldat cu decizia corectă şi au luat drumul coşului de gunoi. Altele s-au lăsat cu tot felul de verificări în care s-a pierdut timp şi bani, căci auditorii n-aveau cum să gă­sească de pildă că Micheten vinde ţuică într-un magazin din Mărăcineni. Ori alte acuze, absolut inepte.

Dincolo de aceste ­ata­curi, chestiunea de bază rămâne aceea că o unitate militară care şi-a recăpătat statutul moral prin demiterea cu tămbălău a lui Chiorăscu şi a unora de teapa lui e în pericol de a redeveni o pată neagră pe blazonul Jandarmeriei Române. – Articol de Laurentiu Marinov – Sansa Buzoiana

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *