La Hanuka, Klaus Iohannis si Marcel Ciolacu, slugile EVREILOR, anunță PERSECUȚIA dizidenților

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, la ceremonia de Hanuka desfasurata la Templul Coral din Bucuresti, ca ramane “profund angajat in pastrarea si onorarea memoriei suferintelor persoanelor persecutate din motive etnice in Romania mijlocului secolului trecut”.

“Ca in fiecare an, aceasta Sarbatoare a Luminii imi ofera prilejul de a va transmite cele mai calde urari de bunastare si pace. In aceste zile de Hanuka, cand viata tuturor evreilor se reincarca cu speranta, cu puterea credintei si cu bucuria de a se afla laolalta, in sinagoga, in familie si in societate, sunteti insotiti de respectul si aprecierea cetatenilor Romaniei, tara la a carei libertate, democratie si prosperitate ati contribuit, timp de multe generatii”, a afirmat Iohannis, in discursul tinut, duminica seara, la Templul Coral din Bucuresti, in cadrul ceremoniei de Hanuka.

El a adaugat ca a promulgat legea prin care se majoreaza indemnizatiile supravietuitorilor Holocaustului, proiect initiat de reprezentantul minoritatii evreiesti in Parlamentul Romaniei si sprijinit de toate partidele.

“Este o masura oportuna, care se adauga cadrului legislativ de condamnare a antisemitismului si recentei legi de instituire a Muzeului National de Istorie a Evreilor si al Holocaustului din Romania. Este insa si o dovada a consensului politic ce poate fi realizat pe tema intelegerii si asumarii trecutului. Tragediile istoriei nu trebuie uitate, pentru a nu se mai repeta vreodata. Sprijinul acordat supravietuitorilor Holocaustului da consistenta unei astfel de atitudini”, a spus Iohannis.

Presedintele a mentionat ca, in al doilea mandat ca presedinte, va indeamna la asumarea istoriei.

“Raman profund angajat in pastrarea si onorarea memoriei suferintelor persoanelor persecutate din motive etnice in Romania mijlocului secolului trecut. Va incredintez ca in acest al doilea mandat de Presedinte al Romaniei voi indemna la cunoasterea si asumarea istoriei de catre intreaga societate romaneasca, voi sprijini masurile de educare a noilor generatii in spiritul tolerantei si voi condamna orice manifestare de rasism, xenofobie sau antisemitism“, a subliniat Iohannis.

Din nou se cultivă o spaimă a gândului și a vorbei, care să ne determine să ne autocenzurăm. Rolul principal al acestor legi este autocenzura ta, întrucât dacă spui adevărul săvârșești o violență teribilă. Împotriva cui? Împotriva mincinoșilor.

De-aia jidanii fac spume la gură când îl văd pe unu că nu-i crede pe ei cu minciunile lor. Când văd că nu au reușit tăierea cerebrală împrejur, asta-i foarte grav, își dau seama că-i un eșec. E teribil pentru ei să constate asta.

Ne paște o nouă prigoană, dar nu vă temeți, Adevărul nu poate fi învins, Hristos a biruit lumea!

Alta stire:

Președintele Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a participat astăzi la ceremonia de aprindere a luminilor de Hanuka, o veche și importantă sărbătoare iudaică. Liderul social-democrat a purtat pe cap kipa, tradiționala scufie cu care evreii își acoperă creștetul.

Deputatul buzoian care conduce interimar cel mai mare partid din România a postat pe Facebook un mesaj însoțit de trei fotografii realizate în Templul Coral din București. Tot astăzi, aici s-au mai aflat câțiva politicieni români, în frunte cu președintele Klaus Iohannis.

Evreii nu impun celor de alte religii să poarte kipa la evenimentele lor, indiferent dacă acestea au loc în sinagogă, muzee sau spații deschise. Totuși, în semn de respect, mulți dintre politicienii prezenți la un eveniment religios evreiesc își acoperă capul cu tradiționala kipa.

„Am participat astăzi cu bucurie la ceremonia de aprindere a luminilor de Hanuka, o veche sărbătoare care în tradiția iudaică simbolizează reînnoirea și purificarea.

A fost, de asemenea, o onoare să îi înmânez Eminenței Sale, domnului Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011, ”cetățenia de onoare” pentru servicii deosebite aduse țării și națiunii române.

Un gând bun se îndreaptă și către Comunităţile Evreieşti din România pentru găzduirea acestei festivităţi la Templul Coral, care ne reamintește de valorile spirituale perene ale poporului evreu, între care se regăsesc dialogul, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi.

Fie ca această sărbătoare să ne bucure pe toţi!”, a scris deputatul Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook.

Vezi: Impostorul, mare șef peste PSD

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.