La grădinița „Boboceii” din Brașov NU se fac și nu s-au făcut cursuri de educație sexuală

La grădinița „Boboceii” din Brașov nu se face educație Sexuală, ne-a declarat doamna Daniela Lungu, directoarea unității de învățământ de sub Tâmpa.

Dezmințirea sosește în contextul în care, pe rețelele de socializare a apărut un document prin care se solicita acordul părinților pentru participarea copiilor lor la un program care conținea, printre altele și educație sexuală.

Documentul, fără să precizeze despre ce unitate de învățământ era vorba, vorbea despre un proiect mai amplu al organizației „Salvați Copiii”, în care erau incluse și cursuri de Educație Sexuală.

Având în vedere ambiguitatea documentului, ActiveNews a decis să contacteze conducerea grădiniței, care a infirmat vehement cele apărute pe internet.

„Știu de ce m-ați sunat. Nu se face educație sexuală în grădinița noastră. Cei de la Salvați Copiii ne-au prezentat într-adevăr, acel proiect, dar am decis să nu-l acceptăm în grădinița noastră. Erau niște cursuri despre protejarea intimității copiilor, despre faptul că aceștia nu trebuie să lase niciun străin să-i atingă, nu era nimic legat de actul sexual, dar având în vedere că subiectul este foarte sensibil, am decis să nu acceptăm. Oricum, cursurile ar fi fost predate tot de educatoarele noastre, nu de personal străin. Acel formular de acord a fost trimis, pentru informare, pe mai multe mailuri, iar cineva l-a descărcat și l-a pus pe internet. Repet, nu s-a făcut și nu se face niciun astfel de curs la grădinița noastră. Am fost puși în situația de a fi sunați de părinți nemulțumiți că nu au fost informați, pentru că știau că toate cursurile predate la noi se fac numai cu acordul părinților. Reiterez faptul că orice se predă la grădinița noastră este ales numai cu acordul prealabil al părinților ”, a declarat doamna Daniela Lungu, directoarea instituției, pentru ActiveNews.ro.

Inițial, pe internet a apărut de săptămâna trecută zvonul că la grădinița „Boboceii” din Brașov s-ar preda astfel de cursuri, iar miercuri a apărut și formularul de acord (foto mai jos), necompletat cu numele vreunei instituții de învățământ.

Grădinița „Boboceii” din Brașov oferă, printre altele, cursuri de educație religioasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.