L-au dat afară pe George Simion. Liderul AUR a fost luat pe sus


Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) s-ar fi confruntat cu mai multe probleme în Spania, unde a avut de-a face cu forțele de ordine. Mai mult, acesta ar fi fost amendat cu 3.000 de euro.

Update: Într-o declarație pentru Digi24.ro, George Simion susține că nu este adevărat că ar fi fost dat afară de la reuniune, și spune că el a fost cazat la Madrid chiar în hotelul în care aceasta a avut loc. Mai mult decât atât, co-președintele AUR contestă identitatea purtătorului de cuvânt al partidului din Spania care a confirmat incidentul în care ar fi fost implicat parlamentarul român.

Lovitura a venit după ce George Simion a încercat să participe la un congres al suveraniştilor europeni, unde a fost prezent și premierul Ungariei, Viktor Orban. Acolo, copreședintele AUR nu ar fi primit acces și ar fi fost amendat de oamenii legii din Spania cu 3.000 de euro, conform informațiilor transmise de tomisnews.ro

George Simion anunțase în ziua de joi, 27 ianuarie, la un post central de televiziune, că se va duce a doua zi la Madrid ca să discute cu Viktor Orban, dincolo de întâlnirea cu simpatizanții AUR din capitala Spaniei.

Prima tentativă a avut loc vineri, 28 ianuarie, în jurul orei 16:00, potrivit sursei menționate. Simion, cazat în apropierea hotelului VP Plaza Espagna Design, unde a avut loc summit-ul, și-a făcut apariția.

La dorința expresă a premierului Ungariei, Viktor Orban, între etajele 17 și 21 nu a avut acces nici o persoană din afara clubului, cum ar fi… co-președintele AUR, George Simion.

„El și colegii s-au cazat la un hotel din apropiere. A venit în jur de ora 16:00 la hotelul unde a avut loc summit-ul, a dat câteva telefoane, dar degeaba, nu a fost lăsat să intre. A zis că se întoarce după 18:00. Probabil și-a dat seama că nu are nici o șansă să intre și a plecat la întrunirea cu membrii AUR Madrid”, a spus unul dintre participanții români la summit pentru sursa menționată.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *