L-a dat afară! Orban a dat ORDIN. Breaking news

Premierul Ludovic Orban s-a aflat joi la Giurgiu de unde a precizat că ministrul de Interne urmează să înainteze proiectele de hotărâre de guvern pentru eliberarea din funcţie a prefectului Capitalei şi numirea unui nou prefect. Acesta a declarat la începutul acestei săptămâni că se vor lua decizii cu privire la Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei.

Primul ministru a declarat joi că a vorbit cu ministrul de Interne, Marcel Vela, care i-a spus că este pregătit să înainteze proiectele de hotărâre de guvern pentru eliberarea din funcție a prefectului Capitalei și numirea noului prefect.

„Chiar am vorbit cu domnul ministru de Interne şi mi-a spus că este pregătit să înainteze cele două proiecte de hotărâre de guvern, respectiv proiectul de hotărâre de guvern pentru eliberarea din funcţie a actualului prefect şi de hotărâre de guvern pentru numirea noului prefect”, a declarat premierul Ludovic Orban la Giurgiu.

Traian Berbeceanu, unul dintre variantele luate în calcul
Surse din MAI au declarat în exclusivitate pentru capital.ro că fostul polițist Traian Berbeceanu va fi numit noul prefect al Capitalei, după demiterea lui Gheorghe Cojanu. Premierul a mai spus că numirea va fi oficializată prin Hotărâre de Guvern.

Așadar, Traian Berbeceanu va fi, cel mai probabil, noul prefect al Capitalei, o mână forte venită chiar de la Ministerul de Interne.

Traian Berbeceanu a devenit în această vară șeful de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela. În plus, acesta a fost angajat marți la grupul deputaților Partidului Național Liberal. Angajarea lui la PNL este necesară pentru ca acesta să poată ocupa funcția de prefect.

”Am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei”

„Nu puteam să anunţ decizia mea de a schimba prefectul Capitalei înaintea unei şedinţe fundamentale conduse de prefectul Capitalei a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi în condiţiile în care trebuiau implementate deciziile din legislaţie şi din hotărârea de Guvern privind starea de alertă.

Astăzi, pot să vă spun, da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Da, joi la şedinţa de Guvern vom opera această modificare”, a spus Orban, la sediul BEM, unde au fost depuse listele PNL Bucureşti la parlamentare.

Ce a adus înlăturarea lui Gheorghe Cojanu din funcție
Luni, fostul prefect al Capitalei a făcut unele declarații neclare în legătură cu rata de infecție din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu. Ulterior, prefectul a intrat din nou în direct, la ora 22:30, ca să facă precizări. Numai că s-a dovedit că şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde. Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare, şi a admis că se mai „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”.

Capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *