GENERAL

Kremlinul pregătește ceva! Decizia nopţii luată la Moscova

PTQ0MCZoYXNoPTkwY2E2OTUwNzQ2YzQxMmM0NTk3MmE1Y2IxMTAwYTFm.thumb

Kremlinul pregătește ceva! Acum s-a aflat ce intenționează să facă Vladimir Putin pentru a pedepsi dezertorii.

O nouă lege care prevede pedepse de 20 de ani de închisoare pentru rușii care luptă pentru o cauză străină urmează să fie adoptată de Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse.

Proiectul legislativ vine în contextul informațiilor privind numărul mare de dezertări în rândul soldaților trimiși să lupte în Ucraina, informează USNews.

Noul proiect de lege introdus în Duma de Stat prevede pedepse mai mari cu închisoarea pentru cei care participă „la un conflict armat, ostilități sau alte acțiuni cu folosirea armelor și a echipamentului militar pe teritoriul unui stat străin, în scopuri contrare intereselor Federației Ruse”.

Până la 20 de ani de închisoare și amenzi de zeci de mii de dolari
Iar pedepsele sunt extrem de dure.

Astfel, toți contravenienții, inclusiv rușii care contribuie la formarea unei miliții care ar opera în afara Rusiei sau chiar împotriva armatei ruse, riscă, dacă legea va fi adoptată, până la 20 de ani de închisoare și amenzi care depășesc 2,5 milioane de ruble( aproximativ 40.000 de dolari).

Exodul creierelor și controlul populației
Analiștii politici au declarat pentru USNews că introducerea proiectului de lege reflectă îngrijorarea în rândul elitelor ruse cu privire la rata extrem de mare a dezertorilor de pe câmpul de luptă din Ucraina.

La asta se adaugă informații conform cărora sute de ruși indignați de acest război s-ar fi oferit voluntari pentru a se alătura unităților specializate din armata ucraineană. Aceștia spun că politicienii ruși cred că legea va ajuta la controlul populației.

„Rusia a înregistrat un exod semnificativ de creiere în ultimele trei luni”, spune Colin Clarke, cercetător la firma privată de informații The Soufan Center.

„Cu cât războiul se prelungește, cu atât va fi mai rău pentru Vladimir Putin și, prin urmare, cu atât mai mult va încerca să controleze populația și mediul informațional din Rusia”, spune Clarke.

„Acesta ar putea fi un semn că există o mare îngrijorare la Kremlin că războiul devine din ce în ce mai nepopular pe plan intern”, adaugă Clarke.

The Guardian relatează că sute de mii de ruși au fugit din țară de când Putin a ordonat invazia, inclusiv intelectuali, jurnaliști și alți activiști.

Putin, tot mai frustrat, dă afară comandanții și consilierii militari
Serviciile de informații britanice au raportat recent că Vladimir Putin este tot mai frustrat de performanța slabă a comandanților și a consilierilor săi militari, dându-i afară pe unii și distanțându-se de alții

Ce este Legiunea ”Libertatea Rusiei”?
Dar printre cei mai alarmanți factori cu care se confruntă Kremlinul este o nouă unitate specializată a armatei ucrainene, cunoscută sub numele de Legiunea ”Libertatea Rusiei”, alcătuită din dezertori ruși. Înființată la câteva săptămâni după invazie, liderii Legiunii au declarat că primesc sute de cereri de aderare în fiecare zi.

”Legiunea noastră îi include și pe frații noștri belaruși. Legiunea noastră include militari activi și în retragere din Federația Rusă și nu numai. Oamenii vin din diferite țări pentru a lupta împotriva regimului Putin”, a declarat un reprezentant al legiunii.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.