ALERTA Kremlinul amenință cu folosirea armelor nucleare: ‘Le vom folosi sub amenințare existențială’

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, într-un interviu acordat CNN, a refuzat să spună că Putin nu va folosi arme nucleare. El a reiterat faptul că le va folosi sub „amenințare existențială”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că scopul Rusiei în Ucraina nu este acela de a ocupa țara, a anunțat o agenție de presă de stat rusă.

De asemenea, Dmitri Peskov a declarat, potrivit Tass, că nimeni nu s-a gândit vreodată că „operațiunea militară specială” din Ucraina va dura doar câteva zile și că întreaga campanie se desfășoară în continuare conform planului.

În ceea ce privește problema armelor nucleare, care a fost ridicată de mai multe ori de la începutul războiului, el a declarat că Rusia le va folosi doar dacă însăși existența sa va fi amenințată.

Citiți și:  Înalt diplomat european, dezvăluiri despre intențiile amenințării nucleare din partea Rusiei

Președintele Vladimir Putin a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie în alertă, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza invaziei sale în Ucraina. De vină ar fi declarații NATO pe care acesta le consideră agresive la adresa țării.

„Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major General al forțelor armate ruse să pună forțele de descurajare ale armatei ruse într-un regim special de serviciu de luptă. Liderii statelor NATO își permit declarații agresive la adresa țării noastre, de aceea ordon Ministrului Apărării și șefului Statului Major să transfere arsenalul nuclear al Armatei Ruse în stare de alertă ridicată”, a declarat Putin într-un discurs televizat.

Citiți și:  BREAKING NEWS Vladimir Putin A DISPARUT brusc. Chirieac: Cine s-a gândit la acest lucru a fost genial

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *