Kremlinul a confirmat. Este cutremur total la Moscova

Vladimir Putin a primit o nouă lovitură! Valentin Iumașev, ginerele fostului lider rus Boris Elțîn, a renunțat la rolul său de consilier al președintelui. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a confirmat.

Lovitură pentru Putin! A renunțat la funcția de consilier. Președintele rus rămâne fără un om important
Trebuie menționat că Valentin Iumașev era un consilier neplătit, cu o influență limitată asupra procesului decizional al lui Putin. Totuși, acesta a reprezentat una dintre ultimele legături din interiorul administrației Putin cu guvernarea lui Elțîn, o perioadă de reforme liberale și de deschidere a Rusiei către Occident.

În timpul lui Elțîn, care a fost președinte al Rusiei între 1991 și 1999, Iumașev a fost consilier la Kremlin și mai târziu șef de cabinet al Kremlinului. Totodată, acesta este căsătorit cu fiica lui Elțîn, Tatiana, notează reuters.com

Citiți și:  A schimbat foaia: Patriarhul Kiril, MESAJ fulger

În ciuda unei divergențe de valori între cei doi lideri ruși, Putin a păstrat legăturile cu fosta primă familie. În martie, o altă figură de rang înalt din epoca Elțîn, Anatoli Chubais, și-a părăsit rolul de trimis special la Kremlin.

„Pot confirma că în urmă cu aproximativ o lună a încetat să mai fie consilier în mod voluntar”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, referindu-se la Iumașev.

Vladimir Putin este criticat pe la spate
În altă ordine de idei, Vladimir Putin și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, sunt criticați pe la spate chiar de proprii oameni! Serviciile secrete ucrainene au interceptat un dialog dintre doi înalți ofițeri ai armatei ruse care îi învinuiesc pentru eșecurile din război.

Dialogul interceptat de serviciile secrete ucrainene arată că doi ofițeri, colonelul Maxim Vlasov (în vârstă de 42 de ani) și colonelul Vitali Kovtun (în vârstă de 47 de ani), îl critică pe Putin că nu a atacat parlamentul ucrainean și alte puncte-cheie ale puterii de la Kiev, în timp ce Șoigu este criticat pentru incompetență militară.

Citiți și:  ALERTA la granița cu România! Putin e pregătit sa dea ORDINUL in orice moment

„Trebuia să trimită naibii o rachetă la Kiev, care să lovească Rada Supremă. De ce n-a lansat? De ce? Nu înțeleg, nenorocitul de Putin! Lovește Kievul, lovește centrul orașului, Rada Supremă și clădirea guvernului. Probabil că nu mai e nimeni important acolo, dar clădirile vor fi distruse și va vedea toată lumea”, a spus colonelul Vitali Kovtun.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.