Kovesi, UMILINTA MAXIMA la Consiliul UE

Consiliul UE și-a exprimat susţinerea pentru numirea lui Jean-Francois Bohnert în funcţia de procuror-şef european, în detrimentrul Laurei Kovesi.

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, a fost umilită la Bruxelles, după ce Consiliul UE și-a declarat, din nou, simpatia și susținerea pentru francezul Jean-Francois Bohnert pentru funcția de procuror-șef european.

„Echipa de negociere a Consiliului UE regretă că nu pot fi făcute progrese suplimentare şi că nu a fost posibil să existe un schimb de opinii cu negociatorii Parlamentului UE asupra unei viziuni a instituţiilor privind viitorul Biroului Procurorului European (EPPO) şi a primului procuror-şef UE. Consiliul UE crede că EPPO are nevoie de un profesionist experimentat şi independent care să poată administra Biroul de la început. (…). Chiar dacă este recunoscută valoarea celor trei candidaţi de pe lista scurtă, echipa de negociere reiterează că, pentru această funcţie, candidatul preferat de Consiliu este domnul Bohnert. Echipa de negociere a ţinut la curent Consiliul (la nivelul Coreper) cu regularitate despre stadiul negocierilor pentru confirmarea în funcţie a acestui candidat”, precizează instituţia într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *