fbpx
JUSTITIE

Kovesi in ALERTA. Ce i se pregateste fostei sefe a DNA?

florentina mirica laura kovesi

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi are astăzi o zi extrem de dificilă și va trebui să facă față unei presiuni enorme. Despre acțiunea care are loc astăzi, Kovesi a spus că a aflat din presă și a lansat o serie de critici vizavi de ceea ce i s-a pregătit.

Laura Codruţa Kovesi va fi audiată astăzi la Secţia de investigare a magistraţilor, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este vorba de un dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de Sebastian Ghiţă.

Laura Codruţa Kovesi a vorbit în termeni duri despre audierea de astăzi. Fosta şefă a DNA spunea că ”Este clar că această chestiune cu dosarul penal care văd că este plin de coincidenţe, am înţeles că s-a început urmărirea penală exact înainte de a merge la audiere, după ce era un dosar vechi de un an de zile, dar o altă coincidenţă este după ce m-am întors, deci mă întorc din PE şi primesc citaţie pentru când, pentru 7 martie când se votează din nou şi se decide în PE? Iarăşi coincidenţă. M-am întrebat şi eu de ce n-am fost în 6 sau în 8, sunt cam multe coincidenţe aici”.

În urmă cu aproape o lună, Laura Codruţa Kovesi a cerut recuzarea procurorului de caz, Adina Florea, dar şi a şefului Secţiei, Gheorghe Stan, motivul fiind “afectarea imparţialităţii”, scrie Agerpres. Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă în aceeaşi zi de Gheorghe Stan, după care procurorul general Augustin Lazăr a respins şi recuzarea lui Gheorghe Stan.

Procurorii SIIJ susţin că Laura Codruţa Kovesi ar fi pretins şi primit, în cursul anului 2011, suma de 268.689 lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu extrădarea fostului director al FNI Nicolae Popa.

“Din probele administrate până în prezent în această cauză s-a reţinut următoarea situaţie de fapt – în cursul anului 2011, fostul procuror general al PÎCCJ ar fi pretins şi primit suma de 268.689,36 lei de la persoana vătămată (Sebastian Ghiţă – n.r.) în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, acte constând în extrădarea unei persoane condamnate, care fusese localizată în Indonezia – Jakarta. (…) În perioada 2010 – aprilie 2011, aflându-se în exercitarea funcţiei de procuror general, Laura Codruţa Kovesi ar fi implicat instituţia pe care o conducea în procedura extrădării lui Nicolae Popa, cu încălcarea dispoziţiilor art. 10 din Legea 302/2004, care reglementează competenţa autorităţilor centrale române în materie penală, a dispoziţiilor art. 70 şi următoarele din Legea 304/2004, care reglementează organizarea şi atribuţiile Ministerului Public, şi ar fi dispus suportarea cheltuielilor de transport pentru persoanele care aveau obligaţia să asigure aducerea în ţară a lui Nicolae Popa şi care făceau parte din Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul IGPR, precum şi a unei persoane care făcea parte din cadrele active ale SRI”, susţine SIIJ.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.