Kovesi, fără nicio șansă la șefia Parchetului European. Detaliul de culise care face diferența a fost dezvăluit

Traian Băsescu este de părere că fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kövesi are șase destul de mici să fie aleasă procuror șef european fiindcă, până acum, în negocierile dintre Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European, de cele mai multe ori a câștigat Consiliul. Și în acest caz Consiliul UE este de partea procurorului francez.

În cursa pentru șefia Parchetului European, Laura Codruța Kövesi este sprijinită de Parlamentul European și procurorul francez, Jean-Francois Bohnert, este sprijinit de Consiliul UE.

Traian Băsescu a fost întrebat dacă Kövesi merită să devină procuror-șef european, acesta a răspuns: „Orice român merită, problema este că nu ni se întâmplă”, informează digi24.ro.

Citiți și:  Ce spune ordinarul Nicuşor Dan despre retragerea lui Traian Băsescu din cursa pentru Primăria Capitalei

„Am fost 10 ani în Consiliul European. Nu știu dacă în două cazuri din câteva sute, la mediere cu Consiliul UE a câștigat Parlamentul European. Având în vedere cutumele, prima șansă este a francezului. În Consiliu sun miniștrii, în Consiliul European sunt șefii de stat și de Guvern, e greu pentru Parlament să câștige în disputa cu monștrii ăștia”, a menționat Traian Băsescu.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile