Kosovo, o regiune furată (documentar interzis)

Acest film documentar, interzis in mai multe ţări, arată adevărata faţă a conflictelor din provincia Kosovo şi dezvăluie adevăratele interese ale NATO în această zonă. Filmul, realizat de regizorul ceh Vaclav Dvorak, descrie situaţia din Kosovo, începând cu istoria zonei, urmată de conflictele din anii ’90 şi de bombardarea Serbiei de către forţele NATO. Documentarul se concentrează pe perioada în care Serbia era condusă de Slobodan Milosevic şi conţine mai multe interviuri cu civili sârbi şi cu terorişti albanezi.

Deşi televiziunea cehă a fost unul din sponsorii acestui documentar, conducerea postului a amânat în repetate rânduri difuzarea lui, susţinând că filmul este „dezechilibrat” şi pro-sârb, tonul documentarului putând să cauzeze emoţii negative. În replică, regizorul Vaclav Dvorak a afirmat că acelaşi lucru le poate fi imputat şi documentarelor despre holocaust, în care „argumentele” şi „punctul de vedere” al Germaniei naziste au fost, şi ele, ignorate. Prima difuzare a peliculei, programată pentru 17 martie 2008, cu ocazia cele de-a patra aniversări a ciocnirilor din Kosovo din 2004, a fost amânată pentru luna aprilie. La data difuzării, documentarul a fost urmat de o emisiune follow-up care a analizat conflictul din Kosovo din punctul de vedere al albanezilor.

Vizionare online film documentar subtitrat Kosovo, o regiune furată

allowfullscreen

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

3 comentarii la „Kosovo, o regiune furată (documentar interzis)

 • 8 august 2013 la 00:34
  Permalink

  Care furată ?!?

  Când Traco-Ilirii şi urmaşii lor Vlahi şi Albanezi stăpâneau Balcanii, triburile migratoare ale slavilor încă păşteau caii prin stepele Asiei…

  Deci cine sunt invadatorii ocupanţi şi cine de la cine a furat ?

  Macedonia istorică cine a distrus-o şi a împărţit-o în fatidicul an 1913, de au ajuns bravii Vlahi Aromâni Macedoneni apatrizi şi străini minoritari la ei acasă, pe pământurile strămoşeşti: Serbia, Bulgaria şi Grecia, cu complicitatea marilor puteri europene !

  Deranjează doar faptul că albanezii au fost convertiţi la islamism de către turci în cei cca 1000 ani de ocupaţie otomană.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/