Klaus Werner Iohannis, marele scriitor și plagiator european

Klaus Iohannis, acuzat de contrafacere (plagiat)
Președintele Klaus Iohannis se înscrie în lunga listă pe personalitățile acuzate de contrafacere (plagiat). Simon Dascălu, expert independent al Comisiei Europene încă din 2003, afirmă, și aduce și probe în acest sens, că o parte din informațiile ce se regăsesc în volumul „Eu.ro”, semnat de actualul ocupant al fotoliului de la Cotroceni, sunt preluate, ca nume, formă și conținut, din revista Eu.ro. com, apărută încă din …2005, realizată de un grup de tineri entuziaști și publicată de Editura Cuvantul.

Revoltat de situație, Simion Dascălu a sesizat „Ministerul Afacerilor Interne conform dispozitiilor din Legea nr.8/1996 “, după cum precizează domnia sa într-un mesaj trimis redactiției cotidianul.ro.

Contrafacere Ministerului Afacerilor Interne (1)

Simion Dascălu mai afirmă că, în urma demersului său, a primit un răspuns de la IGP, Direcția pentru Combaterea Criminalității Economice, „care este din alt domeniu decât cel de Combatere a Criminalității de Proprietate Intelectuală, respectiv piraterie şi contrafacere, or fi ele produse dar fapta este alta”, scrie petentul.

RASPUNSUL IGP LA SESISAREA DE CONTRAFACE EU.RO.COM

„Ce nu ştie persoana care a dat răspunsul la sesizarea mea, de parcă i-aş fi solicitat asistență juridică de specialitate, este că eu am scris legea drepturilor de autor, legea invențiilor şi legea mărcilor si desenelor industriale în 1990 pentru ei, împreună cu Yolanda Eminescu, Antonie Iorgovan şi mulți alții, pentru cei de la Minister ca să o aplice nu să-mi trimită sfaturi ce să fac.

Deci pentru a evita pe viitor că alt autor să pățească acelaşi lucru, voi face chemare în judecată pentru Minister cu daune şi aşa cum spune legea să alerge el după făptuitori ca să-şi recupereze banii, că altfel prostia păzeşte România si nu se poate.

Dacă nu vor să apere drepturile de autor conform art.135 alin. 2, lit.c şi conform Tratatului TFUE art.148 cred si altele, foarte bine, de mâine Simion Dascălu apără şi drepturile autorilor şi ale inventatorilor cum ştie şi cum poate, ca la Revoluție 1989.”

Ella Nica redactor-șef, Alexandru David Secretar general de redacție, Lidia Dobre, Maria Pavel, Aimee Georgescu. Sidonia Silian, Eduard Paraschiva, Bianca Ardelean – redactori, consilier editorial Simion Dascalu, grafician Ovidiu Stanciu, redactor editor Radu Pocovnicu, fotoreporter Lucian Curelariu sunt printre jurnaliștii care, în 2005, au activat la revista citată. Autor: Magda COLGIU

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *