Klaus Iohannis șterge pe jos cu Guvernul Dăncilă:

Președintele României, Klaus Iohannis, critică dur Guvernul în urma declarațiilor ministrului pentru Mediul de Afaceri, Ștefan- Radu Oprea, conform cărora bugetul pe anul 2019 nu este gata din cauza lipsei avizului CSAT.

Preşedintele arată că au fost avizate propunerile şi declară Guvernul “incapabil să conceapă bugetul”.

”În urma afirmaţiilor ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, conform cărora întârzierea proiectului de buget pentru anul 2019 a fost cauzată de lipsa avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Administraţia Prezidenţială precizează următoarele:

În şedinţa CSAT din data de 19 decembrie 2018, au fost avizate propunerile de buget pentru anul 2019 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Aceste informaţii au fost făcute publice la finalul şedinţei.

Citiți și:  Decizii CRUCIALE pentru România. Klaus Iohannis i-a convocat pe toți

Drept urmare, afirmaţiile potrivit cărora proiectul de buget pentru anul 2019 este întârziat din cauza lipsei avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării sunt false şi constituie o încercare de a discredita o instituţie fundamentală a statului, cu responsabilităţi constituţionale în domeniul apărării şi securităţii naţionale.

România nu are încă buget pentru anul în curs exclusiv din cauza incapacităţii Guvernului de a concepe, până la această dată, un proiect de buget sustenabil.”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, conform B1.ro.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU