Klaus Iohannis se dezlănţuie în direcţia PSD: „Românii au votat împotriva atacului nemernic al PSD împotriva justiției.”

Ceremonia de semnare a Pactului cu partidele politice a avut loc, joi, la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat cu această ocazie că românii au dat un răspuns clar, prin referendum, atacului „nemernic” al PSD asupra justiției.

„După alegeri, PSD aparent se schimbase. Dar nu este aşa. PSD-ul nu s-a schimbat. PSD-ul nu se schimbă. PSD-ul a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg dar a rămas doar cu aparenţa schimbării. PSD-ul urmăreşte în continuare aceleaşi obiective şi răspunsul lor pe care mi l-au dat prin media a fost practic un refuz. Ei aveau mai multe amendamente decât articole în acest acord. PSD a dăunat foarte mult României. Din cauza PSD-ului, România nu s-a dezvoltat mai mult şi nu se dezvoltă nici acum mai mult. Aceste alegeri au reprezentat o victorie a Românilor împotriva incompetenţei pesediste, împotriva infatuării, atacurilor la justiţie, la economia naţională, dar este doar primul pas dintr-o serie mai lungă. Urmează încă trei ocazii valoroase pentru români de a da lecţii PSD-ului, pentru că PSD nu a înţeles, doar a simulat”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

„Pe 26 mai au avut loc alegeri europarlamentare la termen și formațiunile dumneavoastră au obținut rezultate frumoase, vă felicit pentru acestea. În paralel cu alegerile am convocat un referendum național pentru că mi s-a părut că este necesar ca românii să dea un răspuns clar acestei guvernări eșuate, asaltului împotriva justiției.

Românii au ieșit în număr mare la vot și au dat un răspuns clar, ferm și ușor de citit. La întrebările formulate la referendum au răspuns afirmativ 6,5 milioane de români. La alegerile europarlamentare formațiunile pro europene au avut rezultate foarte bune, iar formațiunile care au încercat să demonizeze UE, formațiunile care au încercat să asuprească justiția, mai exact PSD și ALDE

A doua zi după referendum, aparent, repet, doar aparent lucrurile păreau că s-au schimbat. Înainte de referendum mulți spuneau că este inutil. Foarte mulți mulți au comentat întrebările cică ar fi proaste, slabe, inutile și au spus că nu se va întâmpla nimic. Uite că s-a întâmplat.

A doua zi după vot spațiul politic românesc s-a schimbat și acest fapt se datorează votului românilor, dar acest referendum trebuie implementat și am analizat cu foarte mare atenție ce au votat românii: ei au votat pentru România europeană și au votat împotriva atacului nemernic al PSD împotriva justiției.”, a spus Klaus Iohannis.

„Această semnare nu reprezintă un pas prin care vrem să excludem pe astăzi. Lista semnatarilor rămâne deschisă. Este posibil ca, pe parcurs, şi alţii să revină la gânduri mai bune.

Dacă acum 2 ani şi jumătate lucrurile au ajuns unde au ajuns fiindă nu au văzut românii o alternativă iată că acum lucrăm la ea. Mulţi dintre cei care lucrează alături de mine la o alternativă pro-europeană se află în această sală. Românii trebuie să meargă la vot.

Urmează încă 3 ocazii valoroase pentru români de a da lecţii PSD-ului. Urmează alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare. Românii vor şti cum să voteze. Dar pentru a merge mai departe cu rezultatul de acum al votului e nevoie să se schimbe Constituţia şi legislaţia. Iarăşi şi-au bătut joc de românii din diaspora. Trebuie îmbunătăţită legislaţia şi abandonat discursul anti-diaspora.

Au răspuns direct, clar, deschis, „Semnăm”: PNL, USR, Pro România şi PMP. Nu a anunţat că este interesat PSD-ul. PSD-ul care, aparent, din 27 mai se schimbase, dar nu e aşa. PSD-ul nu se schimbă, a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg dar a rămas doar cu aparenţa schimbării. Răspusul pe care l-au dat prin media a fost un refuz”, a mai spus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *