Klaus Iohannis pune piciorul în prag! Vesti bune pentru romani


Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi că starea de urgență va fi prelungită chiar dacă anumite partide s-au opus acestei idei. În cadrul aceleiași declarații de presă, șeful statului a decis să impună o măsură benefică pentru toți românii.

Șeful statului a vorbit în cadrul declarațiilor de presă de azi despre decizia pe care a luat-o împreună cu Guvernul de a plafona prețurile pentru toți românii.

Ce prețuri se vor plafona
”Guvernul va lua toate măsurile pentru asigurarea alimentară a cetățenilor. Oamenii să aibă bunuri de strictă necesitate. Se pot plafona prețurile la energia electrică, gaze, carburanți. Scăderile să se reflecte în prețul plătit de consumator.”, a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis.

PSD și ALDE nu au fost de acord cu prelungirea stării de urgență
Președintele interimar al Partidului Social Democrat critică Guvernul Orban pentru că după prima lună de stare de urgență mulți români și-au pierdut locul de muncă. Partidul pe care îl conduce Marcel Ciolacu este de părere că președintele Klaus Iohannis nu ține cont de prevenirea unui dezastru economic, motiv pentru care PSD nu va vota prelungirea stării de urgență.

„Nu vom fi de acord să avem încă o lună #pierdută pentru cetăţeni şi pentru economie! (…) Ei şi-au îndeplinit obligaţiile cetăţeneşti: au stat în case şi au respectat regulile impuse de autorităţi. Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgenţă?! Avem peste 1,2 milioane de români care şi-au pierdut locul de muncă sau sunt în şomaj tehnic, zeci de mii de firme închise şi miliarde de euro pierdute. În aceste condiţii, prelungirea stării de urgenţă #fără o minimă garanţie că vor fi luate măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconştienţă totală”, a fost reacţia lui Marcel Ciolacu.

Călin Popescu Tăriceanu a decis că nici partidul pe care îl conduce nu va vota prelungirea stării de urgență motivând că ordonanțele militare sunt problematice și instigă la abuz asupra cetățenilor.

„Am votat în luna martie starea de urgenţă pentru că am crezut că doar regulile democratice îi încurcă pe guvernanţi în a lua nişte măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului. Între timp am văzut cu toţii că nu democraţia îi încurca pe conducătorii noştri, ci lipsa de experienţă şi incapacitatea de anticipare”, a fost şi reacţia lui Călin Popescu Tăriceanu.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu