Klaus Iohannis pregateste DECISIVA pe scena politică! Tensiuni fără precedent între Florin Cîțu și Klaus Iohannis (SURSE)

Tensiuni fără precedent între Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis. Ies la iveală informații de ultimă oră despre o eventuală dispută între cei doi liberali. Ce i-ar fi cerut președintele premierului demis?

Surse din PNL au declart pentru G4Media.ro că au apărut tenisuni fără precedent între președintele Klaus Iohannis și liderul PNL Florin Cîțu, la doar câteva săptămâni după ce acesta a ajuns lider de partid, el având toată susținerea președintelui.

Potrivit surselor citate, tensiunile au apărut după ce șeful statului i-a cerut vineri lui Cîțu să renunțe la candidatura pentru postul de premier, în cazul în care nu găsește o soluție politică pentru crearea unei majorități guvernamentale.

Același surse spun că în cadrul discuției purtate vineri au fost prezenți mai mulți lideri de frunte ai PNL care de asemenea au vorbit despre lipsa oricărei perspective de creare a unei majorități guvernamentale, în contextul în care atât USR, cât și PSD îl resping puternic pe Florin Cîțu.

Până în momentul de față nu este cunoscut modul în care acest conflict va fi rezolvat, având în vedere faptul că șeful statului a fost cel care l-a susținut în tot acest timp pe Florin Cîțu atât în cursa internă pentru funcția de lider PNL cât și pentru funcția de premier.

Liberalii îl vor în continuare pe Florin Cîțu
De menționat este faptul că, în cazul în care PNL ar propune un alt candidat de premier în locul lui Florin Cîțu, partidul ar ajunge în aceeași situație ca până la congresul din 25 septembrie,atunci când președintele partidului nu deținea și funcția de șef al Guvernului.

Amintim faptul că ziua cea mare este miercuri, iar parlamentarii PNL au anunțat că vor participa la votul din Parlament pentru învestirea Guvernului Cioloş, însă nu vor vota. Anunțul a fost făcut de secretarul general al liberalilor, Dan Vîlceanu, care a precizat că decizia a fost luată de Biroul Executiv al partidului.

Totodată, acesta a mai adăugat că la eventuale consultări ulterioare convocate de președintele Klaus Iohannis, liberalii vor merge la Cotroceni cu aceași propunere de premier, Florin Cîțu.

„Am decis în seara aceasta într-o şedinţă de Birou Executiv că noi nu vom vota la plen. Opţiunea este ‘prezent’, nu votez şi la comisii ne vom abţine. Deci, nu vrem să facem ce au făcut colegii de la USR, să ne ridicăm din bancă şi să votăm împotriva colegilor cu care am guvernat şi cu care sperăm că în viitor să mai putem guverna”, a declarat Dan Vîlceanu la Digi24.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *