Klaus Iohannis NU merge la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, o scrisoare Patriarhului Daniel în care îl anunță că nu va participa, duminică, la ceremonia de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului, din motive care țin de agenda europeană, informează Administrația Prezidențială.

„Preafericirea Voastră, Vă mulțumesc pentru calda invitație de a participa la ceremonia de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care țin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018. Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioșii ortodocși din țară și din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică și simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne unește în spiritul credinței și al valorilor creștine pe care Biserica le cultivă în societate”, a transmis Klaus Iohannis, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului precizează că “ridicarea Catedralei Naționale a fost posibilă printr-un efort susținut al Bisericii Ortodoxe Române și al credincioșilor. Acest locaș de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri. În acest moment deosebit, Vă rog să primiți, Preafericirea Voastră, urările mele sincere de sănătate și slujire rodnică”.

Citiți și:  George Simion, MUTARE de ultima ora pentru demiterea lui Klaus Iohannis. A fost folosita Poșta Militara

Pe de altă parte, Klaus Iohannis îi primește, sâmbătă, începând cu ora 10.30, la Palatul Cotroceni, pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă și pe Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,a anunțat Administrația Prezidențială. – Sursa: ActiveNews.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu