Klaus Iohannis, MUTAREA momentului. DECIZIE de ultima ora

Președintele Klaus Iohannis face mișcarea momentului chiar în ajun de Crăciun. Șeful statului a trimis spre reexaminare o lege care a stârnit o serie de controverse. Care este motivarea președintelui?

Potrivit ultimelor informații, președintele României, Klaus Iohannis, a trimis joi, 24 decembrie, în Parlament, spre reexaminare, Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 166/2020 pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică.

Este vorba despre legea ”care interzice, pentru o perioadă de 2 ani, înstrăinarea participațiilor statului la companiile și societățile naționale, la bănci, precum și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar, indiferent de cota de participație deținută”.

În documentul transmis, șeful statului susține că ”este necesar ca Parlamentul să reanalizeze soluția de respingere a acesteia, prin raportare la necesitățile care au impus adoptarea acestui act normativ de către Guvern, și anume protejarea interesului statului în domeniul societăților la care deține calitatea de acționar și dezvoltarea acestor operatori economici în condiții de eficiență și profitabilitate”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *