Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu Orban si mai multi ministri, la Vila Lac. News alert


Klaus Iohannis i-a convocat pe premierul Ludovic Orban, dar şi pe mai mulţi miniştri din cabinetul său la o întâlnire de urgență, la Vila Lac, începând cu ora 17:00.

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că întâlnirea va fi una politică, în primul rând, pe fondul scăderii în sondaje a liberalilor.

“Cred că va fi situaţia medicală, legată strâns de situaţia economică din România. Dar cred că preşedintele este foarte interesat de scăderea PNL din sondaje şi, până la un moment, inclusiv a domniei sale. Toate măsurile luate s-au răsfrânt decisiv asupra conducerii ţării. Ştim deja ce a spus Florin Cîţu încă dinainte de pandemie, că nu aveau cum să mărească pensiile cu 40 la sută. Acum cred că se va discuta cu premierul inclusiv o remaniere guvernamentală. Cumva, Guvernul trebuie să lase sânge.

Dacă Orban rămâne premier, şi cred că va rămâne, în echipa sa trebuie făcute modificări. Asta pentru a răspunde şi populaţiei. E o manevră tipică folosită în democraţii. Întâlnirea lor va fi în primul rând politică. Situaţia economică este la mare preţ acum din cauza alegerilor locale şi parlamentare ce ar urma să aibă loc în următoarele 12 luni. Iniţial premierul voia locale în septembrie-octombrie şi parlamentare la final de an, dar, în situaţia actuală, calendarul va fi decalat.”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *