Klaus Iohannis dinamitează toată scena politică! Ce a făcut, de fapt, președintele

În cursul zilei de ieri, premierul Florin Cîțu a anunțat revocarea din funcție a ministrului Stelian Ion, decizie care a declanșat o amplă criză politică în România, întrucât USR-PLUS, partenerul de coaliție al PNL, a anunțat că va retrage sprijinul politic al Guvernului.

Surse politice au declarat, pentru Capital, că cel care se află în spatele deciziei de revocare nu este nimeni altul decât președintele Klaus Iohannis. El ar fi cel care i-a cerut premierului să-l demită pe ministrul Justiției.

Stelian Ion: Am primit mai multe semnale de-a lungul timpului
La rândul său, Stelian Ion a declarat îîn această dimineață că a primit mai multe semnale de-a lungul timpului cum că nu e în regulă că un ministru USR să coordoneze activitatea de numire a procurorilor de rang înalt.

“Am început procedura de selectare a candidaţilor pentru aceste funcţii de procuror de rang înalt. În primul rând e funcţia vacantă de mai mult timp de procuror şef DIICOT, sunt şi alte funcţii, şefi de secţie la DIICOT, şefi de secţie la DNA. Am primit mai multe semnale de-a lungul timpului cum că nu e în regulă că un ministru USR sau eu, în special, aş putea coordona această activitate şi că nu ar trebui să o fac eu ar trebui să o facă altcineva pentru a avea un deznodământ dinainte ştiut. Au fost semnale foarte clare în acest sens. Nu am spus lucrurile acestea răspicat, dar dacă lucrurile se desfăşoară într-o anumită cronologie şi se confirmă toate aceste lucruri, concluziile le putem trage . Nu vreau să accentuez. Eu chiar ieri am făcut publică lista cu candidaţii. Mă uit în Monitorul Oficial, mă uit să văd dacă este semnat sau nu decretul prezidenţial (n.r. – de revocare a sa), vom vedea, până atunci îmi fac datoria ca la carte, cum am făcut-o până acum”, a declarat joi, Stelian Ion.

Klaus Iohannis „analizează” cererea de revocare a ministrului Stelian Ion
Revocarea devine efectivă după ce preşedintele semnează decretul în acest sens, care este apoi publicat în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea prim-ministrului Florin Cîţu de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi o analizează, a anunţat Administrația Prezidențială.

În cazul miniştrilor Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi Finanţelor, Alexadru Nazare, preşedintele a semnat decretele de revocare în mai puţin de două ore de la anunţul premierului referitor la demiterea acestora.

UPDATE: Clotilde Armand confirmă: președintele este problema, nu Florin Cîțu
„Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că artizanul crizei politice este președintele Klaus Iohannis, nu premierul Florin Cîțu. Primarul îi cere președintelui să vină public și să explice de ce l-a mazilit pe Stelian Ion de la Ministerul Justiției.

Problema nu este dl. Cîțu. Problema este dl. președinte Klaus Iohannis. Sincer, nu știu de ce nu vine președintele României astăzi în fața națiunii să explice românilor și partenerilor de guvernare de ce l-a demis pe ministrul Justiției unilateral. Așteptăm din partea d-lui președinte să ne explice această decizie. Să ne spună de ce revocarea nu are nici vreo legătură cu faptul că Stelian trebuia să anunțe lista candidaților pentru șefia DIICOT…

D-le Președinte (cu tot respectul pe care vi-l port), ați greșit și trebuie să vă asumați asta în fața milioanelor de români care au ieșit în stradă pentru justiție, nu pentru corupție. Încă aveți timp să faceți un pas înapoi și să nu predați țara în brațele celor de la PSD & co. Știu că Dvs. nu mai aveți nimic de pierdut politic. Dar România are. În acest moment reformele asumate de Dvs. sunt niște cuvinte goale de conținut.

Sper din tot sufletul că întâlnirile Dvs. de la Grivco să fie doar o tristă amintire pentru democrația românească și decizia Dvs. de revocare a ministrului Justiției să nu renască un nou USL mascat pe care îl vedem foarte activ în Sectorul 1,” a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

UPDATE: Stelian Ion: De la președintele Iohannis vine solicitarea premierului pentru revocare
Ministrul demis al Justiției, Stelian Ion, consideră că solicitarea premierului Florin Cîțu pentru revocarea sa de fapt vine de la președintele Klaus Iohannis.

“Decizia era așteptată, o șansă destul de mică să fie altă decizie. Cred că s-au discutat lucrurile astea și că domnul președinte știa foarte clar care va fi decizia. De fapt, cred că de acolo și vine solicitarea premierului”, a spus Stelian Ion, la părăsirea biroului său de ministru.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *