Klaus Iohannis, ANUNT-SOC: Ar putea fi OBLIGATORIU pentru toți angajații din România

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu la locul de muncă. Italia este prima țară din Uniunea Europeană care a adoptat această măsură. Președintele României, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă această măsură ar putea fi obligatorie și în România. Iată ce a răspuns șeful statului.

Italia este prima țară europeană unde certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă începând cu 15 octombrie. În acest sens, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, dacă o astfel de măsură este necesară și la noi pentru medici și profesori.

„Este o măsură care se discută și la noi. Știți bine că am avut această discuție. Este o măsură, deocamdată, în discuție ca și vaccinarea obligatorie. Eu nu sunt neapărat adeptul unor măsuri obligatorii și cu represalii, dar dacă nu reușim prin alte măsuri să încetinim răspândirea virusului – de ex prin măsura cea mai naturală , vaccinarea – atunci este posibil ca la un moment dat și astfel de măsuri mai puțin impopulare să fie luate în discuție și aprobate probabil de Parlament, pentru că Guvernul este interimar și nu poate da ordonanțe de urgență, astfel de măsuri care afectează libertatea cetățenilor se iau prin lege”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Citiți și:  Agitatie pe scena politica pe certificatul verde! Rafila a făcut anunțul pe care nimeni nu-l aștepta

Angajații HORECA ar putea fi obligați să se vaccineze
Șeful DSU, Raed Arafat a vorbit despre situația angajaților din restaurante. Acesta susține că nu i se pare normal deloc ca acești angajați să nu fie vaccinați anti-covid sau măcar testați constant.

La finalul ședinței de Guvern de ieri, Raed Arafat a răbufnit. Secretarul de stat în Ministerul de Interne a fost întrebat dacă este normal ca românilor care merg la restaurant să li se ceară un certificat verde pentru a intra, în timp ce angajații restaurantelor nu sunt vaccinați și nu au nevoie de un astfel de document.

În acest context, Raed Arafat este de acord cu această informație. El susține că nu este normal ca personalul din restaurante să nu fie vaccinat. Pe de altă parte, șeful DSU spune că patronii restaurantelortrebuie să se ocupe de aceste aspecte.

Citiți și:  Lovitură pentru Klaus Iohannis! Simion pregătește OPERATIUNEA

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *