Klaus Iohannis a primit premiul Kalergi. Contele Kalergi, promotor fanatic al Statelor Unite ale Europei, mason în loja Humanitas și lăudător al lui Troțki, a scris că rasa viitorului în Europa va fi „negroid-eurasiatică”

Președintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, premiul european „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020, informează administrația prezidențială.

Decernarea premiului a avut loc miercuri, la Palatul Cotroceni, iar distincția a fost acordată de Prințul Nikolaus von Liechtenstein.

În discursul său de mulțumire, Președintele Iohannis a spus că este onorat de primirea acestei distincții, pentru că printre laureații anteriori se numără personalități „ce s-au dedicat obiectivului unei Europe Unite”.

„Fondator, după Primul Război Mondial, al Mișcării Pan-europene, Richard von Coudenhove-Kalergi a fost un vizionar și un promotor activ al identității europene.

Într-o perioadă în care avem nevoie de cât mai multe modele politice și personalități angajate cu sufletul și cu mintea în consolidarea proiectului european, trebuie să ne aducem aminte cu respect și considerație de această personalitate istorică și de capacitatea sa de a inspira acțiunea politică a liderilor europeni, în slujba ideii de unificare a Europei.

În 1922, Richard von Coudenhove-Kalergi lansa ideea unei Europe unite, a unei asociații de state grupate în „Statele Unite ale Europei”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai adăugat că ideile lui Kalergi „au inspirat acțiunea părinților fondatori ai proiectului european de astăzi”.

„Conceptul pan-european vizionar lansat de Richard von Coudenhove-Kalergi a inspirat acțiunea părinților fondatori ai proiectului european de astăzi.

Richard von Coudenhove-Kalergi credea cu tărie că ciclul distructiv al conflictelor poate fi oprit, că istoria continentului european poate fi scrisă altfel.

Credea în Europa, în valorile fundamentale ale acesteia: demnitate umană și libertate. Astfel, Coudenhove-Kalergi și-a dedicat viața ideii unei Europe unite, indisolubile. Acest ideal călăuzește astăzi proiectul Uniunii Europene”, a declarat Iohannis.

Președintele a mai zis că „România va continua să acționeze ca un stat membru profund angajat în procesul construcției europene, al adâncirii integrării europene, în beneficiul tuturor statelor membre și al cetățenilor”.

La rândul său, Nikolaus von Lichstenstein a declarat despre Iohannis că „Lupta dumneavoastră pentru dreptate și curățenie în sistemul politic, în ciuda unor riscuri la care v-ați expus, reprezintă un alt exemplu de merit care trebuie cunoscut dincolo de frontierele României”. De asemenea, von Lichstenstein a adăugat că „Ați înțeles că niciun fel de pace internă sau internațională nu este posibilă pe termen lung fără să fie bazată pe justiție și corectitudine”.

Citiți și:  S-a aflat ce a făcut Klaus Iohannis! Gafa uriașă a președintelui

Cine este, însă, Kalergi?

Kalergi a fost un conte Austriac cu origini mixte: tatăl său a fost un diplomat austro-ungar, în timp ce mama sa era o japoneză, fiică a unui comerciant. În 1921, a intrat în rândurile lojei masonice „Humanitas” de la Viena.

Mai importante decât atât sunt ideile lui Kalergi, promovate prin manifestul său „Pan-Europa” și cartea „Idealismul Practic”(Practical Idealism în engleză). Pe scurt, în manifestul Pan-Europa (1923), Kalergi propune abolirea statelor naționale și reunirea tuturor națiunilor europene într-un proiect intitulat „Statele Unite ale Europei”. Motivarea este aceea că statele Europei, în formula statelor naționale, nu se pot opune militar Rusiei, iar economic vor fi depășite de Statele Unite ale Americii. Profesorul Adrian Papahagi, frecvent invitat la posturile Bisericii Ortodoxe Române, este unul dintre susținătorii de marcă ai acestui proiect: Statele Unite ale Europei.

Pentru a atinge acest scop, scria Kalergi, „armele în lupta pentru Pan-Europa sunt: iluminismul și Propaganda. Un Pan-European decis și ferm face mai multe decât o mie de slăbănogi și îndoielnici. Pentru că de credința și de puterea de publicitare a primilor Pan-Europeni depinde victoria ideii”.

Kalergi îndemna „pan-europenii” de ieri, „pro-europenii” de azi, să se angajeze fără milă în lupta pentru acest deziderat: „Forțații pe semenii voștri să se decidă: pro sau contra ideii europene! Deschideți-le ochii și scoateți-i din indiferență!”.

Conform omului pe care președintele Iohannis îl numește „vizionar”, „nu există trădători și criminali mai periculoși” decât anti-europenii.

În volumul „Praktisher Idealismus” (1925), Kalergi face niște afirmații care se bat în cap cu ideile democratice profesate de liderii UE de azi.

Astfel, Kalergi îl numește pe Leon Troțki, revoluționarul marxist ce a făcut parte din primul Birou Politic al Partidului Comunist Sovietic drept „vârful politicii moderne”: „Iudaismul modern depășește toate celelalte națiuni în procentul de mari oameni: la nici un an de la eliberarea sa, acest mic popor se afirmă cu Einstein în vârful științei moderne, cu Mahler în fruntea muzicii moderne, cu Bergson în fruntea filozofiei moderne, cu Troțki politicii moderne”.

În altă parte, Kalergi scrie că „Rasa negroid-eurasiatică a viitorului, similară cu cea a vechilor egipteni, va înlocui diversitatea popoarelor cu o varietate de personalități”. De alfel, în acest volum, Kalergi face apologia amestecării oamenilor de etnii și rase diferite, pe motiv că copiii rezultați vor avea trăsături și caracteristici diferite, ceea ce i-ar face „superiori” celor rezultați din căsătoria între oameni din aceeași comunitate.

Citiți și:  Lovitură IN PLIN pentru Klaus Iohannis. E cutremur pe scena politică

La altă pagină, Kalergi scrie că „evreii sunt națiunea ce va fi liderul viitorului. Nu este de mirare că acest popor, sărit din ghetoul închisoare, a evoluat în nobilitatea spirituală a Europei”. Îl desemnează pe Ferdinand Lassale, un comunist german, „primul reprezentant tipic al acestei nobilități”.

Kalergi laudă revoluțiile bolșevice din Estul Europei, numindu-i pe evreii care au luat parte la ele drept „eroi și martiri”, superiori „în curaj, perseverență și idealism” eroilor non-evrei din Primul Război Mondial.

„Esența acestor oameni (eroii și martirii revoluțiilor din Est – n.r) care încearcă să mântuiască și să regenereze omenirea este o sinteză ciudată de elemente politice și religioase: de martiraj eroic și propagandă spirituală, energie revoluționară și dragoste socială, de justiție și compasiune. Aceste trăsături, care au creat odată mișcarea creștină mondială, sunt acum obiectivul superior al mișcării socialiste”, a notat el.

La alt capitol, Kalergi scried despre capitalism și comunism că „staff-ul general al ambelor partide este recrutat din rândurile rasei lider a Europei: Iudaismul. Capitalismul și comunismul sunt ambele raționaliste, mecaniciste, abstracte și urbane”.

În ceea ce privește migrația, referindu-se la coloniile de peste mări ale Occidentului, Kalergi notează că „oferă o cale de ieșire din iad pentru milioane de oameni și ar trebui extinsă și încurajată”.

În acest volum, Kalergi menționează Basarabia ca una dintre cele două probleme „care amenință zilnic pacea Europei”. Reamintim că acest text a apărut în 1925, la șapte ani de la Marea Unire, iar Kalergi a intuit corect, Basarabia făcând obiectul pactului secret Ribbentrop-Molotov, în urma căruia URSS a invadat România.

Contele Kalergi a fost primul recipient al Premiului „Carol cel Mare”, primit de președintele Iohannis la finalul lui 2019. sursa

Vezi: ONU a pus la cale ultima strategie pentru METISAREA GLOBALĂ: „Refugiații climatici nu pot fi forțați să se întoarcă în țările de origine!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.