Klaus Iohannis a primit INTERZIS! Refuz categoric pentru preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis a rămas, pur şi simplu, cu gura căscată! Nu se aştepta să fie refuzat tocmai într-un astfel de moment crucial. Ce s-a întâmplat, mai exact?

Deşi a venit cu o propunere menită să îi convingă pe români de importanţa, dar şi siguranţa vaccinării împotriva COVID-19, preşedintele Klaus Iohannis a fost refuzat categoric de către specialişti.

Şeful statului declara pe 25 noiembrie că se va vaccina împotriva COVID-19 și că va face acest lucru în mod public, „dacă se crede că asta ar ajuta”. „Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, spunea Iohannis la acel moment.

El le-a propus şi specialiştilor să fie printre primele persoane vaccinate în România, pentru a fi un exemplu şi a le da oamenilor încredere în acest vaccin.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID în România, a declarat la Digi24 că specialiștii din cadrul grupului de lucru privind campania de vaccinare i-au spus lui Klaus Iohannis că gestul său ar putea duce însă la speculații şi s-ar fi distrus „toată credibilitatea noastră și toată munca”.

„Dintr-un gest care se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculații”
Valeriu Gheorghiță a mai explicat că preşedintele Iohannis nu este în prima categorie de vaccinare şi va primi serul atunci când îi va veni rândul, potrivit strategiei de vaccinare.

„În cadrul grupului de lucru președintele Klaus Iohannis ne-a ridicat această propunere ca să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit. Pentru că, dintr-un gest care se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră și toată munca.

Klaus Iohannis nu este în prima categorie de vaccinare. Președintele este în etapa a doua de vaccinare conform strategiei. De aceea, Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina când îi va veni rândul conform strategiei de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță în cadrul emisiunii „În faţa ta”, difuzată de Digi24.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.