Kim Hong-Un si imaginea care a îngrozit astăzi întreaga lume-FOTO

Sâmbătă dimineața a avut loc o paradă militară în Coreea de Nord, în cadrul căreia, președintele Kim Jong Un a ținut să le mulțumească militarilor pentru oprirea pandemiei de coronavirus. Mai mult decât atât, președintele nord-corean a prezentat o nouă rachetă balistică intercontinentală.

Racheta balistică intercontinentală prezentată de către Kim Jong Un are o dimensiune superioară rachetei Hwasong-15, racheta cu raza cea mai mare de acţiune testată până în prezent de Coreea de Nord.

Analiștii arată că noua rachetă nu a fost încă testată. Momentan numele acesteia nu a fost încă publicat. Mai mult decât atât, dacă noua rachetă va deveni operațională aceasta va fi una dintre cele mai mari rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu lansare terestră concepută până în prezent pe plan mondial.

La parada care a marcat împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitoresc, au fost de asemenea expuse racheta Hwasong-15 şi încă una ce pare a fi o noua rachetă balistică cu lansare de pe submarine.

Nu au mai fost făcute teste cu rachete balistice
Potrivit agențiilor de presă străine, Coreea de Nord nu a mai efectuat niciun test cu rachete balistice din noiembrie 2017. Atunci, țara condusă de către Kim Jong Un a lansat o rachetă Hwasong-15.

Deşi liderul nord-coreean Kim Jong Un a evitat să transmită un mesaj dur Statelor Unite în discursul rostit înaintea paradei militare, etalarea unei rachete superioare rachetei Hwasong-15 (ce are o rază de acţiune care ar putea fi suficientă pentru a lovi teritoriul american) sugerează ideea că Phenianul va continua să dezvolte rachete tot mai sofisticate dacă nu ajunge la o înţelegere cu Washingtonul.

În acest sens, Kim a menţionat în discurs că ţara sa, care deţine arma nucleară, va continua să-şi consolideze armata în scop de ”autoapărare şi descurajare”, asigurând totodată că ”niciodată” nu o va folosi pentru un atac preventiv.

Mulțumiri pentru armată
Părând uneori emoţionat până la lacrimi, Kim a mulţumit armatei pentru că a lucrat din greu să răspundă dezastrelor naturale şi să prevină epidemia de coronavirus. De altfel, el a insistat că în ţara sa nu a fost înregistrată „nici măcar o singură persoană” atinsă de coronavirus, în contextul în care epidemia a afectat întreaga lume.

Reuters aminteşte că Coreea de Nord nu a raportat niciun caz intern de COVID-19, lucru contestat de Coreea de Sud şi de Statele Unite. Kim a urat „sănătate tuturor oamenilor din întreaga lume care luptă cu această boală”.

Într-un discurs de 30 de minute, Kim şi-a exprimat speranţa că Nordul şi Sudul îşi vor da din nou mâna, după ce criza coronavirusului se va fi încheiat şi nu a făcut nicio referire la relaţiile cu SUA, potrivit agenţiei de presă nipone Kyodo.

Cu toate că participanţii la alte evenimente dedicate înfiinţării Partidului Muncitoresc au fost înfăţişaţi purtând măşti, la parada militară nimeni nu părea să poarte vreo mască, notează Reuters.

Sursa: capital.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *