“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Kasparov: Ne confruntăm cu începutul celui de-Al Treilea război mondial

garry kasparov vladimir putin razboi ucraina rusia 752781

Celebrul șahist rus subliniază că “este foarte important să asculți ce spune acest dictator” despre planurile sale. Garry Kasparov își exprimă de ani de zile opoziția și criticile față de președintele țării sale, Vladimir Putin, iar din 2014 are cetăţenie croată. Atacul rusesc asupra Ucrainei nu l-a luat prin surprindere.

Şahistul îl cunoaşte bine pe preşedintele Rusiei şi miercurea aceasta, când Ana Pastor l-a întrebat în “El Objective” dacă ne aflăm în faţa primului pas al celui de-al Treilea Război Mondial, Kasparov a fost categoric: “Cred că da. Nu pentru că o spun eu, ci pentru că așa spune Putin”.

Din acest motiv, el a insistat că “este foarte important să ascultăm ce spune acest dictator pentru că nu ne minte în privința mișcărilor sale tactice, ne spune mereu despre planurile lui”.

De altfel, el a amintit că Putin “a fost foarte explicit încă de la început în privinţa planurilor sale, când în 2007, la München, la Conferința europeană pentru securitate, a vorbit despre revenirea în sferele de influență. Prin acest limbaj militar clar, Putin vorbea deja direct din statul sovietic către Europa și indica foarte clar că vrea să revină în ’97”, citează Cadena Ser și Rador.

Kasparov subliniază că, chiar și atunci, în urmă cu 15 ani, “voia ca Rusia să aibă drepturi pentru a controla direct și chiar a recupera acești sateliți sovietici europeni și nimeni nu l-a luat în serios, iar apoi în anul următor, în 2008, a atacat Republica Georgia, arătând că era absolut serios cu agenda lui geopolitică”.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.