Jurnaliștii din Germania au stabilit cine sunt „idioții Europei″. Românii, in top

,

Pornind de la explozia cazurilor de Covid-19 în valul 4 al pandemiei de coronavirus, dar și de la reticența arătată de conaționali când vine vorba despre vaccinare, jurnaliștii de la tabloidul german Hamburger Morgenpost au stabilit că românii, alături de bulgari și ucraineni, sunt „idioții Europei″.

Românii, bulgarii și ucrainenii, „idioții Europei″
Titlul articolului? Idiotii Europei: de ce situaţia corona din Est escaladează complet. În tabloidul citat se arată că în estul Europei există foarte mulţi oameni care refuză să se vaccineze. Și asta se întâmplă deşi situaţia pandemică este delicată.

Jurnaliștii de la Hamburger Morgenpost reliefează ratele mici de vaccinare din România, Bulgaria şi Ucraina. De asemenea, ei notează că deşi criza sanitară a atins vârful în Europa de Est, foarte mulţi oameni refuză să se vaccineze.

Totodată, în articol se pune accentual pe faptul că în spitalele României, situația este mai mult decât dramatică. S-a aflat și în Germania că sistemul sanitar este depăşit de numărul mare de cazuri grave de Covid-19.

Este prezentată situația de la Spitalul Universitar din Bucureşti, cu informațiile preluate de la Recorder. „«Cei care sunt într-o stare pe jumătate acceptabilă rămân pe scaun. Doar pacienţii în stare critică primesc un pat», explică o asistentă într-un reportaj filmat, pregătind un scaun de birou deformat pentru un nou pacient.

Un alt membru al personalului spune: «Este un iad, ca într-un război». Unii pacienţi se împing unii pe alţii pe coridoare pentru a lua echipamentul de oxigen, relatează medicul Victoria Aramă. Ea califică situaţia din Bucureşti drept «apocaliptică». Ridicând din umeri, o asistenţă rezumă frustrarea «Nu sunt toţi vaccinaţi»″, arată jurnaliștii germani.

Au fost acuzați șefii Bisericii Ortodoxe
În opinia celor de la Hamburger Morgenpost, Biserica Ortodoxă Română (BOR) poartă o mare parte din vina pentru această situație. Se arată că mai-marii BOR au evitat să îi îndemne pe credincioşi să se vaccineze şi nu au luat măsuri pentru a contracara teoriile conspiraţiei.

„Arhiepiscopul Teodosie de la Constanţa, de exemplu, susţine că nimeni nu este responsabil pentru efectele vaccinului. Cei care se vaccinează «îşi semnează propriul mandat de condamnare la moarte», predică Teodosie Paraschiv, un călugăr de la mănăstirea Durău. Biserica Ortodoxă, căreia îi aparţin 86% dintre români, este extrem de influentă în ţară”, se scrie în articolul despre „idioții Europei″.

Nu au fost uitați nici politicienii români, care au transmis mesaje contradictorii. Chiar preşedintele Klaus Iohannis este incriminat. „«Practic, am oprit pandemia», spunea preşedintele Klaus Iohannis în iunie, când incidenţa era scăzută″, notează cei de la Hamburger Morgenpost.

În Bulgaria e mai rău ca-n România
„Aproape nimeni nu îşi poate imagina ce se confruntă în prezent cu medicii şi asistentele în Europa de Est. Situaţia corona este catastrofală, pandemia face furori la o scară fără precedent”, mai scriu nemţii.

Tabloidul german arată că în Ucraina au murit miercuri 765 de oameni, un record pentru valul 4 în Europa. Este citată o femeie din Doneţk, care povesteşte ce a trăit într-un spital:

„Ni s-a spus că la un etaj sunt 44 de pacienţi, toţi puţin mai în vârstă. Pentru 44 de persoane a fost o asistentă, un medic de gardă şi un medic-şef care i-au tratat pe toți”.

Despre Bulgaria, nemţii relatează că politicienii poartă vina pentru rata scăzută de vaccinare. Bulgarii mor în secţiile ATI ale spitalelor, în timp ce partidele naţionaliste insistă că pandemia este o problemă falsă, inexistentă şi îşi sfătuiesc alegătorii să nu se vaccineze.

Spre finalul articolului se subliniază că mai puţin de 40% dintre români sunt complet imunizaţi (37.6%). În Bulgaria rata de vaccinare ajunge la 24,8%, iar în Ucraina la 16%.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *