Jurnalist DECAPITAT de teroristii islamisti din Irak (ATENTIONARE – Imagini video cu continut explicit)

isis

Organizaţia teroristă Statul Islamic (IS), care operează în principal în Siria şi Irak, a postat ieri un videoclip în care arată execuţia prin decapitare a reporterului american James Foley. Foto jurnalistul era dat dispărut din 2012, în timp ce se afla în Siria. Conform IS, acesta a fost ucis în Irak drept represalii faţă de atacurile aeriene americane asupra poziţiilor ocupate de militanţii islamişti.

În imaginile difuzate pe internet, cu titlul “Mesaj pentru America”, apare un bărbat îmbrăcat în negru, cu cagulă pe faţă şi cu accent britanic. Victima apare stând în genunchi şi îmbrăcată într-o salopetă portocalie, similară cu cele din lagărul de concentrare de la baza americană Guantanamo, unde sunt internaţi şi interogaţi suspecţii de terorism din întreaga lume. Scena, filmată într-o zonă deşertică, nu a putut fi localizată cu exactitate.

Înainte de a fi decapitat, jurnalistul a fost constrâns să transmită un mesaj familiei şi prietenilor prin care susţine că “adevăraţii mei ucigaşi sunt în guvernul Statelor Unite”. Deasemenea a fost obligat să-şi îndemne cunoscuţii să se revolte contra SUA. Într-un gest final de umilinţă jurnalistul este forţat să-şi renege originea şi să spună că regretă că este american.

Reprezentanții administrației de la Casa Albă au declarat că serviciile americane de informaţii încearcă să verifice autenticitatea înregistrării video postate de jihadişti.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei Unu Trei
Andrei Unu Trei
6 ani in urma cu

Omu' o fost pus sa spuna exact situatia cum ii ea de fapt . Teroristii-s la ei in tara ,in America, da' is foarte bine pusi, "terorismu" nu o aparut asa din senin …"hai sa-i futem in gura pe americani" .