“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Jumătate dintre posesorii de telefoane NU le parolează. Iata avertismentul Politiei:

Cum deblochezi telfon cod pin desen de deblocare 1170x658

Adevărul periculos a fost scos la iveală de un studiu realizat la nivel global de experţi în securitate cibernetică. Aceştia avertizează că lipsa unei parole este un risc enorm, mai ales dacă avem în telefon date legate de conturi bancare şi, de ce nu, poze pe care nu vrem să le vadă toată lumea.

Oriunde priveşti într-o intersecţie aglomerată, vezi pe cineva folosind telefonul mobil. Un dispozitiv pe care îl purtăm cu noi peste tot aproape toată ziua şi în care păstrăm nu doar numere de telefon, ci şi amintiri şi, mai important, date personale foarte importante. Cu toate acestea, la nivel global, se pare că doar jumătate din posesori protejează conţinutul cu o parolă.

Din 25 mai, Uniunea Europeană a introdus reguli noi şi chiar sancţiuni pentru companiile care prelucrează date cu caracter personal în condiţiile în care hackerii s-au specializat în furtul bazelor de date pe care le vând apoi. Totuşi, la nivel individual, puţini oameni îşi iau măsuri de protecţie.

Dan Demeter: “Soluţie care poate să şteargă tot din telefon şi fără net şi care face telefonul inutilizabil”.

Aveţi grijă şi ce parola folosiţi. Alegeţi una care să nu fie uşor de ghicit.

Tânăr: ”Încerc să-i ghicesc parola şi nu reuşesc.”

Şi reprezentanţii Poliţiei Romane le recomanda posesorilor de telefoane mobile, să evite să se conecteze la reţele wi-fi publice atunci când fac operaţiuni bancare şi mai ales să nu deschidă linkuri prin care li se solicita actualizarea informaţiilor personale.

În cel mai mare atac cibernetic comis recent asupra companiei Yahoo, hackerii au reuşit să fure datele a 500 de milioane de utilizatori.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.