Judecatoria se muta in Mall!

9111

Prezenţa la spectacolele autentice din sălile de judecată s-ar putea număra din toamnă printre atracţiile complexului Galleria Mall din Buzău. O parte din clădirea centrului din nordul oraşului va găzdui, din toamnă, Judecătoria Buzău, instituţie aflată acum în căutarea unui sediu de închiriat. În cadrul complexului funcţionează deja un ghişeu al Direcţiei de Evidenţă a Persoanei Buzău.

Galleria Mall intră într-o nouă etapă de dezvoltare, după schimbarea proprietarului, realizată în acest an.

În strategia de relansare intră în primul rând aducerea unui retailer de produse preponderent alimentare, posibilă acum prin anularea clauzei care-i interzicea acest lucru vechiului proprietar. În viziunea noului proprietar, orice iniţiativă care va aduce trafic în galeria comercială este binevenită, astfel că acesta s-a înscris la licitaţia organizată de Tribunalul Buzău pentru găsirea unui sediu de închiriat pentru Judecătorie.

După publicarea anunţului, conducerea Tribunalului a primit cinci oferte, dar după analizarea condiţiilor din caietul de sarcini au rămas în cursă doar trei ofertanţi, care au pus la dispoziţie un spaţiu din Galeria Mall, un spaţiu din cartierul Micro III unde funcţionează o societate de presă şi încă un spaţiu nou din vecinătatea Pieţei Gorbaciov.

În urma unei proceduri avansate de selecţie a ofertelor, în cursă a rămas un singur ofertant, anume proprietarul centrului comercial Galleria Mall care a prezentat un plan de compartimentare a clădirii în vederea asigurării condiţiilor optime de desfăşurare a activităţii instanţei.

„A rămas în cursă un singur ofertant. Este vorba despre societatea comercială Eurosting, societate care oferă spre închiriere un spaţiu de 1.800 de metri pătraţi, situat în Galleria Mall din Buzău. În această etapă, comisia va analiza dacă oferta respectivă îndeplineşte toate condiţiile tehnice stabilite prin caietul de sarcini urmând ca, în cazul în care acestea sunt îndeplinite să se treacă în etapa finală, aceea de evaluare pe baza criteriilor stabilite în caietul de sarcini”, a declarat judecătorul Leontin Drăgulescu, vicepreşedintele Judecătoriei Buzău.

Într-o viitoare etapă, Galleria Mall urmează să fie vizitată de reprezentanţi ai Jandarmeriei, instituţie care asigură paza instanţei, ai Administraţiei Penitenciarelor, care vor verifica dacă pot fi create condiţii pentru transportul şi accesul arestaţilor în sălile de judecată, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii care trebuie să emită avize necesare fuuncţionării Judecătoriei în spaţiul pus la dispoziţie.

Dacă oferta va fi acceptată, contractul se va încheia imediat, urmând ca societatea Eurosting să aibă la dispoziţie 90 de zile pentru a asigura compartimentarea corespunzătoare a spaţiului. Conducerea Judecătoriei Buzău estimează că mutarea în noul sediu va fi posibilă până la data de 1 septembrie, când se încheie vacanţa judecătorească.

Prin această mişcare, proprietarul Galleria Mall va încasa lunar 15.000 de euro chirie şi va spori şansele de relansare a complexului, ivindu-se astfel oportunităţi pentru deschiderea de cabinete de avocatură sau birouri notariale în spaţii neocupate în prezent.

VEZI SI: Judecatoria Buzau ar putea functiona in MALL! Nu este o gluma!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *