Judecator britanic: Infractori romani, nu veniti in Anglia!

Un judecator britanic i-a avertizat pe infractorii din Romania care vor sa profite de relaxarea legilor privind migratia in UE sa nu cumva sa vina in Marea Britanie.

Judecatorul Sean Morris din orasul Lincoln si-a exprimat frustrarea dupa ce i s-a spus ca autoritatile romane au nevoie de sapte luni ca sa trimita cazierele conationalilor lor care au comis infractiuni, scrie The Telegraph.

Judecatorul i-a avertizat cu asprime pe cei care au de gand sa calatoreasca in Marea Britanie si sa-si continue activitatea infractionala ca ii va inchide pana cand autoritatile din Romania trimit informatiile necesare.

Comentariile lui au venit dupa ce nu a ramas fara nici o alta solutie decat sa suspende intemnitarea unei tinere de 28 de ani, membra a unei bande de hoti din Romania care fura de la batrani in timp ce acestia scoteau bani de la bancomate.

Citiți și:  BUZAU: CLANURILE TIGANESTI FAC LEGEA ...IAR POLITIA INCHIDE OCHII / CAZ SOCANT PETRECUT IN URMA NU CU MULT TIMP

„Nu vreau sa am de-a face cu infractori straini fara sa stiu daca au mai facut infractiuni in tara lor.

Sa se stie ca eu nu vreau sa mai am de-aface cu acesti oameni pana cand nu stiu ce este in trecutul lor si asta inseamna ca vor fi romani care comit infractiuni aici si vor fi lasati sa zaca in inchisoare in timp ce asteapta ca autoritatile sa le trimita cazierul. Ideea e sa nu vina aici si sa nu comita infractiuni”, a spus judecatorul Morris.

Tribunalul din Lincoln a cerut cazierul tinerei Nicoleta Bala in septembrie si a aflat ca nu il poate primi pana la 1 ianuarie 2014.

Citiți și:  Papa Francisc: „Fiecare țară aparține și imigrantului”, iar Imamul Al-Azhar îl felicită

Bala, care traieste in Leicester, a recunoscut comiterea a doua infractiuni pe taram englezesc in 2008. Ea venise in Marea Britanie in acelasi an dar s-a intors in Romania. Cand a revenit in Anglia, in 2013, ea a fost arestata. La eliberarea ei a contribuit si faptul ca este insarcinata.

Sursa: Ziare.com

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile