Judecatoarea Adriana Stoicescu: În ce țară trăim??

O nouă analiză de excepție a sistemului de justiție din România face judecătoarea Adriana Stoicescu. O analiză calmă, fără patimă, dar care relevă în ce țară am ajuns să trăim.

Totul într-o țară în care un fost ministru al Justiției, în speță Raluca Prună, a decretat că drepturile și libertățile fundamentale reprezintă un lux, iar un vestit judecător, și anume Cristi Vasilică Danileț, a stabilit că o decizie de achitare nu înseamnă că inculpatul a fost nevinovat.

“Cinismul și suficientă caracterizează orice sefuț care se respectă în Românica lucrului bine făcut.

Trăim în țară în care un ministru al justiției a calificat drept moft drepturile și libertățile oamenilor.

Trăim în țară în care un guru, căzut un pic, a decretat că o hotărâre de achitare nu înseamnă nimic, omul tot e vinovat.

Iar judecătorii care au pronunțat-o, fie corupți, fie proști, se citea printre rânduri.

Trăim în țară în care miile de avocați care și-au susținut colegul au fost transformați în dușmanii poporului.

Trăim în țară în care un procuror general a fost executat pentru o fapta care nu există. Și nimeni nu a plătit pentru asta.

Trăim în țară în care mii de magistrați au fost interceptați în casele lor, pentru că, la momentul potrivit, cineva să ridice un colț al batiștei și să fluture discret denunțul venit exact la tanc, de la vreun condamnat, desigur ‘nevinovat’. Și nimeni nu a răspuns pentru asta

Citiți și:  Judecatoarea Adriana Stoicescu: "Jegoase vremuri, mizerabili oameni…"

Trăim în țară în care judecători ținuți pe tușa 3 ani, nevinovați, au fost primiți cu ușa închisă de un fost consiliu, teoretic apărător al independenței lor. Și nimeni nu a dat nicio explicație pentru asta.

Magistrați nevinovați, dar ‘condamnați’ de presă și zvonul public, care au renunțat să se apere și să se justifice pentru că, nu-i așa, ‘știm noi mai bine că sunt corupți’.

Poveștile magistraților transformați în ținte, întru preamărirea unor personaje devenite mesianice peste noapte, sunt multe și nespuse.

Oamenii cu care au împărțit, la propriu pâinea, le-au devenit călăi, știindu-i nevinovați.

Prieteni sau rude, ajunși în postura de a decide cine merită să fie liber și cine nu, și-au folosit puterea pentru a plăti polițe.

Povești adevărate, pe care nu vrem să le auzim.

Pentru că ne-ar aminti, din nou, cât de lași am fost.

Vieți distruse, povești incredibile, dar prea puțîn documentate pentru că, odată scăpați din iad, colegii mei au preferat să fugă unde au văzut cu ochii și să întoarcă spatele unui sistem bolnav, ce i-a distrus.

Sistem creat, apoi păstorit, de politicieni corupți care azi ne țîn lecțîi de drept și democrație și care își doresc cu ardoare întoarcerea la vremurile de glorie, când judecătorul era supus.

Citiți și:  Judecatoarea Adriana Stoicescu: "Jegoase vremuri, mizerabili oameni…"

Sistem compus din oameni selectați printr-o procedura total ascunsă de privirile publice, cărora li se șoptea la ureche, zi de zi, că sunt intangibili. Și că pot face orice pentru că nimeni, niciodată, nu îi va întreba nimic.

Au transformat Justiția în spectacol grotesc, pâine și circ pentru gloată dornică de sânge.

Iar judecătorii terorizați au completat acest tablou tragic al unei puteri lipsite de putere.

Adăugați câțiva intelectuali, în permanentă căutare de dosuri pupabile, jinduind după ‘omul providențial’ căruia să îi închine ode și veți avea imaginea unei justiții mutilate, întoarse cu susul în jos, cu judecătorii puși pe ultimul plan, spre gloria unor apariții efemere și lipiste de conținut, cu pretenții de salvatori ai nației.

Suntem un popor care a trăit în minciună 50 de ani și nu da semne că s-ar fi plictisit.

Obișnuit cu postura de sclav, așteaptă și acum pâine și circ, primind doar umilință și frig.

Dar parcă unii dintre noi, totuși, s-au săturat!”, scrie magistratul pe pagina sa de socializare.

Sursa: cotidianul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

4 comentarii

 1. Are dreptate, din pacate nu avem drepturi aproape deloc in propria tara. Drepturile omului, drepturile copiilor sunt foarte aproape de 0. Precizez ca in sec 21 eu ca tata nu pot sa-mi vad propriul copil decat extrem de putin pt. ca sunt despartit si legea o fac cei din politica si magistratii parca speciali pusi sa nenoroceasca soarta unor copii nevinovati

 2. BANEA GHIORGHE

  Dacă și un judecător face astfel de afirmații pe care le și justifică, cred că nu mai există nici o speranță . Iar eu la aproape 70 ani agresat fizic și verbal ,care primește Ordonanță de clasare a dosarului, deoarece procurorul a văzut ce a vrut el, mai am tupeul să cred în dreptate . Cu siguranță că contestația formulată va pica la judecată. Pentru a se veghea la corectitudinea actului de cercetare am plătit un avocat cu 3000 lei, nu mi-a tăiat chitanță, nu mi-a înmânat contractul de asist.jurid. fără vreo explicație ma lăsat la jumătatea drumului. În prezent mă aflu la a 2 a solicitare (art 81.CPP) depusă la C.A,C-ța, nu am primit nici o inf.
  Am încercat să angajez un alt avocat,probabil că o prelucrare în cadrul baroului face imposibil demersul meu.
  Dacă doriți a mă ajuta în vreun fel am mai putea discuta, vă mulțumesc.

 3. Am fost achitat în două dosare de judecătorii din România , asta este dovada hărțuirii și persecutării mele în această viață .
  1 . Dosar achitat nr 7707/1/2012 de ICCJ în anul 2014 definitiv .
  2 . Dosar achitat nr 6694/97/2014 de Curtea de Apel Alba Iulia în anul 2016 .

  Am câștigat la CEDO două procese pe tortură împotriva Guvernului Român .
  1. Dosar nr. 58478/2000 CEDO 1, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 562 din 10 august 2010.
  2. Dosar nr. 37971/2002 CEDO 2, publicat în Monitorul Oficial
  nr. 10/5 ianuarie 2012 .

  De ce torționarii nu sunt pedepsiți ?
  De ce torționarii primesc pensie de drept și bonus pensie specială ?
  De ce victimele torționarilor nu au drepturi financiare respectate ?
  De ce victimele torționarilor nu pot fi reabilitate ?

  Și victimele torționarilor sunt eroi-i dreptății și trebuie ajutați , deoarece au demonstrat cu acte juridice la CEDO că au fost torturați și azi sunt hărțuiți și persecutați .

 4. Lupas Maria Rodica

  Asa meritam.Daca iti cauți dreptatea ori nu ti convin unele hotărâri nedrepte ale instituțiilor ești luat de prost de ceilalți semeni.In loc sa iasă toti în strada spun și ce rezolva cei care ies?Cred ca dacă s ar ieși masiv și jandarmii,politia ar fi de partea poporului s ar reuși ceva.Dar romanii prefera starea de letargie.