Judecătoare, declaraţii BOMBĂ despre alegerile de la Sectorul 1. „Dosare dispărute, ştampile în saci. Aş fi cerut renumărarea atunci!”

Judecătoarea Olimpia Creţeanu, locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, a dat o declaraţie bombă despre ce s-a întâmplat imediat după alegerile de la Sectorul 1, iar afirmaţiile acesteia nu fac decât să întărească afirmaţia că alegerile ar fi putut fi fraudate.

În declaraţia susţinută în faţa SIIJ, în prezenţa lui Dan Tudorache şi a avocatului acestuia, Mihai Drăgan, Olimpia Creţeanu susţine că au fost mai multe nereguli în ceea ce priveşte sacii cu buletinele de vot, dar şi dosarele de la alegeri.

„După ce am adunat toate dosarele, am constatat că un număr de aproximativ 30-40 de dosare ale unor secţii de votare nu se regăseau. Am dispus din nou căutarea prin sacii cu buletinele de vot, a sacilor cu rechizite în care se aflau şi listele permanente. Am mai găsit o parte din sacii cu rechizite şi liste electorale, dar nu pe toate. Am repetat această operaţiune, ocazie cu care am găsit ştampilele cu menţiunea VOTAT în sacii cu buletinele de vot utilizate, fapt care era contrar dispoziţiilor care reglementează predarea şi păstrarea buletinelor de vot.

Din câte îmi amintesc, am repetat operaţiunea de căutare de trei ori şi întrucât nici după ultima căutare nu am găsit circa 7 sau 9 dosare cu listele electorale permanente, suplimentare şi complementare, ca urmare a acestui fapt l-am chemat pe preşedintele BES1 şi i-am explicat că nu mai am nicio soluţie pentru a mai găsi acele liste”, se arată în declaraţia judecătoarei.

„Aş fi cerut renumărarea atunci”

„Având în vedere situaţia creată în cadrul BES1 (…), personal aş fi procedat la renumărarea buletinelor de vot în aceeaşi noapte, în prezenţa membrilor BES 1 şi a secţiei de votare”, a mai spus judecătoarea Olimpia Creţeanu.

Dcnews.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *