JUDECATA romaneasca pentru liderul clanului SCUMPEA. Barbatul va fi judecat pentru ca a vrut sa omoare cu toporul un alt tigan si un jandarm

Șeful clanului Scumpea a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, după ce, în urmă cu patru luni a rănit un alt țigan și a sărit, cu toporul, să îl lovească și pe un jandarm. De frică să nu declanșeze o nouă bătălie drept răzbunare că a fost trimis în judecată, autoritățile au deci să îl închidă pe baștan.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus,  prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Scumpea Stancu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat, ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri.
Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat că țiganul a fost cât pe ce să își omoare rivalul și să rănească un jandarm. ”În data de 1 august 2013 inculpatul i-a aplicat părţii vătămate S.I..,pe fondul unui conflict mai vechi ,o lovitură cu un topor în zona capului, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 30 de zile de îngrijiri medico-legale. În aceeaşi împrejurare inculpatul a ameninţat partea vătămată S.F.M., plutonier în cadrul IJJ Timiş, în mod repetat cu toporul, provocând scandal public ca urmare a atitudini sale violente”, arată prim-procuror dr. Vasile Bâc. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului  Timiş.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Bătălie cu topor, cuțite și focuri de armă

Bătălia s-a consumat în noaptea de 1 august,  între două familii de țigani în centrul Timișoarei, pe strada Braşov.  Motivul a fost întâietatea imobiliară.

Incidentul s-a petrecut în faţa imobilelor cu numerele 9 şi 11, primul fiind cumpărat de ani buni de zile de  Stancu Scumpea, care a ajuns în pragul crizei de nervi din cauză că în casa alăturată și-a luat apartament cineva din clanul rival, Cârpaci. O lege țigănească nescrisă stabilește că aceeași stradă nu poate fi ”împărțită” între mai multe clanuri, numai primul instalat având dreptul la proprietăți. Cum peste zi Cârpacii și-a adus mobila în noul apartament, seara, Scumpea și fiul său au sărit la bătaie. Ei au scos un cuțit și un  topor din portbagajul unei mașini și au lovit cu ele pe cine au putut. Unul dintre jandarmii care încerca să aplaneze scandalul a fost nevoit să facă uz de arma din dotare, pentru a scăpa de amenințări, în timp ce Scumpea voia să îl lovească și pe el cu toporul, după ce rănise deja un țigan din clanul Cârpaci.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Sursa: Evenimentul Zilei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.