“Jucării” noi pentru procurorii DNA: Microfoane și camere video montate în sticle de cola şi poşete de damă

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a decis să achiziţioneze din fonduri europene sticle de Coca-Cola de 0,5 litri în care să monteze microfoane şi camere video în miniatură, dar și poşete de damă sau ceasuri.

Instituţia publică este dispusă să cheltuiască circa 92.800 de euro, din fonduri europene şi de la bugetul de stat, pe echipamente de ascultare şi înregistrare de ultimă generaţie, dar şi pe obiecte în care acestea să fie ascunse.

Printre obiectele achiziționare se numără poşete de damă, ceasuri dar şi sticle de Coca-Cola de 0.5 litri care se găsesc “pentru consum în România“, dar “cu separare volum lichid de spaţiu de înregistrare“, se arată într-un document oficial aprobat chiar de şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, publicat de ziarulring.ro.

Citiți și:  Laura Codruţa Kovesi, interviu fără menajamente la BBC. Cum a răspuns la întrebările directe despre „serviciile secrete” şi „statul paralel”

Totodată, procurorii urmează să achiziţioneze şi detectoare radar, poşete de damă şi agende, pe care le vor folosi în misiunile lor. Din portofoliu de echipamente de ultimă generație nu vor lipsi nasturii de culori diferite şi microfoane externe stereo cu fir şi buton on/off. Pe lista de cumpărături se mai află și laptopuri ce monitorizează în timp real, ceasuri de mână sau căşti audio profesionale.

Sursa: Ghimpele.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile