Jonglerii pe pile în ministerul de Interne. Marcel Vela face dezvăluiri şocante

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, vineri, la Digi 24, că au fost descoperite multe „anomalii” la Inspectoratele de Poliţie judeţene.

Vela a dat exemplul unor promovări în funcţii cu câteva luni înainte de pensionarea unor poliţişti, care erau „pila inspectorului”, pentru ca aceştia să beneficieze de pensii mai mari.

De asemenea, Vela a mai spus că: „prea mulţi oameni sunt în birouri şi prea puţini pe stradă”, susţinând că ar trebui crescut numărul poliţiştilor care lucrează efectiv în teren.

Vela a mai vorbit şi despre faptul că există acte normative care îi favorizează pe poliţiştii care încalcă regulamentele.

„Alt exemplu poate fi cu privire la unele acte normative în favoarea celor care încalcă regulamentele şi nu pot fi anchetaţi sau analizaţi mai mult de un an şi dacă de la demararea anchetei administrative, disciplinare trec şase luni, este clasat dosarul, fie clasare, fie după un an a expirat timpul legal în care poţi să demarezi o anchetă administrativă, sunt anomalii care pot fi înţelese în anumite situaţii, dar nu doresc să fie catalogate, în viitor, ca privilegii”, a mai spus Vela.

Ministrul de Interne a precizat că în urma controalelor au fost descoperite cazuri de promovări în funcţii ale unor poliţişti cu câteva luni înainte de pensionare, „pentru ca promovatul, care era pila inspectorului, să poată ieşi la pensie cu o mai mare în funcţie de comanda sau misiunea pe care o îndeplinea”.

„Era evident că acea promovare a fost făcută subiectiv doar pentru a fi în favoarea unui om, nu în favoarea Ministerului”, a adăugat Marcel Vela.

Referitor la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat, ministrul a spus că în prezent se efectuează un audit, iar Corpul de Control al ministrului se află la un inspectorat din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Arafat aruncă bomba: „Asta vă spun sigur!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.