”Jointuri pentru vaccinare”. Marijuana gratis pentru americanii care se vaccinează anti-Covid!

Americanii care se vaccinează împotriva COVID-19 ar putea primi o pungă gratuită de marijuana. Inițiativa aparține unui grup care susține legalizarea drogurilor ușoare.

Activiștii pentru drepturile persoanelor de a consuma „iarbă” vor pregăti câte o mică doză pentru oamenii care intră pe ușa centrelor de vaccinare, însă rămâne de văzut dacă această inițiativă se va materializa, potrivit cotidianului Daily Star.

Potrivit asociației DC Marijuana Justice, care luptă pentru legalizarea marijuanei în Washington, voluntarii vor să încurajeze americanii care sunt „sceptici” cu privire la vaccinare, oferindu-le un joint gratuit.

Reprezentanții asociației spun că iarba va fi ambalată într-o punguță, pentru că nu ar fi sigur din punct de vedre sanitar să li se ofere un joint gata rulat, mai scrie Daily Star.

Inițiativa Jointuri pentru vaccinare
Inițiativa se numește „Jointuri pentru vaccinuri” și va fi pusă în practică la deschiderea centrelor de vaccinare din Washigton.

„Când suficientă populație va fi inoculată cu vaccinul anti-coronavirus, va veni vremea să sărbătorim nu doar sfârșitul pandemiei, ci și începutul sfârșitului prohibiției canabisului în Statele Unite” a precizat un reprezentat al grupului.

Competiția pe piața acțiunilor firmelor care procesează legal marijuana în SUA este abia la început și se prefigurează creșteri importante ale valorii lor, în contextul în care democrații preiau controlul Senatului și ar putea introduce reforme în industria de profil. Pe termen mediu, piața ar putea atinge 40 miliarde dolari.

Acțiunile firmelor ce procesează marijuana ar putea crește cu peste 50%
Afirmațiile au fost făcute de Vivien Azer, director general Cowen (SUA), analist senior specializat în sectoarele băuturilor, tutunului și canabisului, primul analist senior de pe Wall Street care acoperă sectorul emergent al canabisului.

Într-un interviu acordat Yahoo Finance, Azer a spus că preconizata reformă ar putea deschide ușa multor operatori americani multi-statali, care ar putea avea acces la finanțare bancară și ar putea să înceapă tranzacționarea pe bursele majore americane, la fel cum procedează colegii lor canadieni.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *