Joe Biden vorbeste despre un nou război mondial

Președintele Joe Biden a declarat că, o alternativă la sancțiunile dure ale Washingtonului împotriva Moscovei, ar fi fost începerea unui nou război mondial.

„Există două opțiuni aici: fie intrăm în război cu Rusia și începem fizic al Treilea Război Mondial, fie ne asigurăm că o țară care acționează atât de contrar dreptului internațional plătește prețul pentru acest lucru”, a spus el într-un interviu, notează 20min.es.

În același interviu, Joe Biden asigură că unul dintre principalele sale obiective strategice, în timpul invaziei ruse a Ucrainei, este menținerea unită a NATO și a Uniunii Europene, lucru care se întâmplă chiar acum, în opinia sa.

„Scopul meu, de la început, a fost să mă asigur că toată NATO și Uniunea Europeană sunt pe aceeași pagină”, împotriva voinței președintelui rus Vladimir Putin.

„Mi se pare că intenția lui a fost de a împărți NATO pentru a crea o gaură mare prin care să se plimbe liber, dar asta nu s-a întâmplat”, a adăugat el într-un interviu pentru bloggerul Brian Tyler Cohen.

Joe Biden a insistat, de asemenea, că „Rusia va plăti un preț serios” pentru invazia Ucrainei. „Pe termen scurt și lung, dar mai ales pe termen lung”, a asigurat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat sâmbătă Rusia de comiterea unui genocid în războiul pornit de aceasta din urmă împotriva ţării sale şi a cerut ONU să califice în acest termen acţiunile Rusiei, relatează agenţia DPA. Mai mult, Zelenski a cerut ONU suspendarea dreptului de vot al Rusiei în Consiliul de Securitate al acestei organizaţii. El a transmis acest mesaj pe Twitter, după o discuţie telefonică avută cu secretarul general al ONU, Antonio Gutteres. În mesajul său de joi dimineaţa prin care a anunţat lansarea unei ofensive militare împotriva Ucrainei, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat la rândul său Kievul de comiterea unui genocid în estul separatist prorus al Ucrainei.

De atunci, Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc de crime de război. În timp ce Ministerul rus al Apărării a susţinut vineri că armata ucraineană desfăşoară lansatoare multiple de rachete şi piese de artilerie în zone urbane populate, pentru a folosi populaţia civilă ca scuturi umane, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că autorităţile ucrainene strâng probe pe care să le trimită Curţii Penale Internaţionale, el menţionând atacuri ale trupelor ruse asupra unei grădiniţe şi unui orfelinat. Sâmbătă, o rachetă rusească ce avea ca ţintă un obiectiv militar din Kiev a lovit un bloc de locuinţe.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *