JIGODIA de Merkel propune 6.500 de euro amenda pentru FIECARE refugiat REFUZAT de tarile UE

Germania cere o contributie comuna la securizarea granitelor Schengen, dar si plata de compensatii financiare de catre tarile care refuza cotele de imigranti, arata agentia Agerpres.

Uniunea Europeana incearca sa gaseasca o solutie pentru sutele de mii de refugiati ajunsi pe continent. In acest context, maine va avea loc reuniunea Consiliului European, la care cancelarul german Angela Merkel va propune o reforma a zonei Schengen astfel incat toate statele membre ale acestui spatiu sa contribuie la securizarea frontierei externe. La intalnirea de azi a ministrilor de interne din blocul comunitar, care are loc la Bruxelles, cancelarul sustine propunerea ca tarile care nu accepta sa primeasca imigranti in baza unor cote obligatorii sa plateasca 6.500 de euro pentru fiecare imigrant refuzat, transmite agentia EFE.

angela_merkel-610x300

Conform unor surse guvernamentale de la Berlin, solicitarea privind contributia comuna la securizarea frontierei externe a spatiului Schengen va fi punctul cheie pe care sefa guvernului de la Berlin il va sustine la summitul european extraordinar dedicat crizei refugiatilor. Fara o consolidare a securitatii frontierei externe, zona Schengen este in pericol, au indicat sursele citate.

Citiți și:  Un ACORD ISTORIC negociat la sânge. Declarația de independență a UE

Daca in prezent monitorizarea si protejarea frontierei externe a spatiului Schengen revin exclusiv tarilor ce detin respectiva frontiera, executivul german apreciaza ca in contextul actualului val migrator masiv venit dinspre tarile Africii, Asiei si Orientului Mijlociu formula actuala nu mai este functionala si se impune cooperarea, coordonarea si o mai buna integrare la acest capitol intre statele spatiului Schengen. Prin urmare, Berlinul va sprijini consolidarea Agentiei europene pentru supravegherea frontierelor (Frontex).

Cat despre cotele obligatorii de impartire a migrantilor intre statele UE, initiativa sustinuta intens de Germania, sursele citate au mentionat ca aceasta chestiune nu se afla pe agenda summitului european, solutionarea ei revenind Consiliului JAI.

Citiți și:  Angela Merkel și alți lideri politici pledează pentru o nouă ordine mondială

Conform acelorasi surse, ministrii de interne vor discuta posibilitatea ca statele membre care ‘temporar nu sunt in masura’ sa primeasca refugiati sa suporte costurile intretinerii acestora in alte state din blocul comunitar. Potrivit presei germane, ar fi vorba despre o plata unica de 6.500 de euro pentru fiecare refugiat din cota impusa, masura pe care guvernul german nu o considera ca fiind o penalizare, scrie Agerpres.

Romania poate primi 1.785 de refugiati, a anuntat presedintele Klaus Iohannis, care respinge vehement cotele obligatorii.

VEZI SI: S-A APROBAT. Românii din străinătate au dreptul să le fie restituite sumele pe care le-au plătit în plus pe taxe și impozite în țara respectivă
11 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU