JIGODIA – boală fără leac pentru VICTOR PONTA

ponta-jigodie

Primul semn al bolii îl reprezintă  prezenţa la nivelul ochilor a unei secreţii ce poate fi apoasă ori asemănătoare puroiului. În acelaşi timp câinele va începe să aibă febră, secreţii nazale, să tuşească, să fie letargic, îşi va pierde pofta de mâncare, va începe să vomite şi să aibă diaree. În stadiile mai avansate, virusul ar putea ataca si sistemul nervos, aducand dupa sine pierdera cunostintei, contractii musculare necontrolate si paralizie partiala sau totala.

De cele mai multe ori aceasta boala este fatala. Chiar daca va reusi sa supravietuiasca bolii, sistemul nervos al cainelui este posibil sa fie afectat iremediabil.

Cainii care se recupereaza ar putea avea crize de epilepsie sau alte probleme al sistemului nervos central, dar este posibil ca aceste urmari sa nu apara decat dupa multi ani.

Jigodia este o boala atat de grava, cu simptome foarte variate, incat orice caine suspectat de a fi infectat, ar trebui dus la veterinar pentru a fi examinat si pentru a i se stabili un diagnostic.

Şi acum, cele două declaraţii de miercuri

1. Despre Băsescu/„Băsescu e mort de frică: ce-o să spună doamna Udrea să ajungă și el în închisoare”

Întrebat dacă a resimțit în campanie ajutor de la o parte din SRI, așa cum a afirmat fostul șef al statului, premierul Victor Ponta a declarat că „Traian Băsescu este mort de frică.”

„Traian Băsescu face ceea ce a făcut de când îl știu, și anume minte. Și mai mult, ceea ce nu prea am văzut la domnul Băsescu, dar mă bucur să văd, e mort de frică. Aseară am văzut un Băsescu mort de frică: ce-o să spună doamna Udrea să ajungă și el în închisoare. Eu sper ca doamna Udrea să spună tot adevărul.

Minte întotdeauna, acum este mort de frică, am înțeles că … poate se duce și acum să o asigure pe doamna Udrea de tot sprijinul, ca nu cumva să-l treacă și pe el în…”

2. Despre amânarea votului pentru şefia SRI/Avertisment pentru Iohannis

Ponta i-a transmis acestuia că în democrația impusă de el, nu se mai face ca la dictatorul Băsescu și va cere ca la SIE să fie un om care să nu aparțină familiei PNL.

”Am discutat despre renunțarea la ipocrizie. Anul trecut am auzit mereu: să nu ia PSD toată puterea, motiv pentru care am spus că dacă ajung președinte era domnul Tăriceanu prim-ministru. Acum nu mai e valabil. Acum toate numirile se fac de la PNL, ceea ce nu cred că este corect. Un echilibru trebuie păstrat. Fiind vorba de persoana domnului Hellvig, alături de care am lucrat în momente dificile în USL și am lucrat bine, îl vom vota.

Ca principiu trebuie să discutăm dacă toate instituțiile importante din România trebuie să fie conduse doar de persoane care aparțin aceleași forțe politice (…) Nu cred că la SIE președintele Iohannis va numi un social-democrat, să nu ne facem iluzii. Așa a făcut dictatorul Băsescu, acum când e democrație nu se va numi de la opoziție, dar să discutăm pentru crearea unui echilibru, asta cred că se poate”, a declarat Victor Ponta.

”Când am discutat despre acest principiu, era vorba ca șefii de Servicii să fie numiți din partea partidului care este în opoziție cu președintele, că mâine am înțeles că avem altă majoritate”, a explicat Victor Ponta, lăsând foarte clar de înțeles că și-ar dori ca noul șef SIE să fie cineva din zona de influență a PSD.

Întrebat de ce s-a amânat votul pentru directorul SRI, Ponta a explicat că totul s-a datorat nesimțirii lui Ludovic Orban.

Cred că lipsa de bun simț și obrăznicia domnului Orban a fost principalul factor care a dus la amânarea votului. Ceilalți colegi ai mei au spus: stai așa, că nu suntem sclavii pe plantație ai lui Orban. – Sursa: Comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *