JEGUL de Victor Ponta ii ridiculizeaza pe romanii ingrijorati de venirea imigrantilor: „SPERIATI cu mentalitate de secolul 19″

Premierul Victor Ponta a declarat, luni,  ca romanii ingrijorati de venirea imigrantilor sunt niste „speriati”, avand  „mentalitate de secolul 19″. 

Prezent la „Ora primului-ministru”,in Parlament, ce a avut ca tema criza refugiatilor, seful Executivului a subliniat ca Romania isi asuma toate obligatiile care ii revin in baza tuturor conventiilor internationale privind protectia refugiatilor, cele privind protectia copiilor in mod special.

„Fiind membri ai UE, respectam deciziile luate in plan european pe baza tratatelor europene si cred ca pozitia Romaniei trebuie sa fie de solidaritate, de sprijin si de colaborare in ceea ce reprezinta in acest moment o mare provocare pentru UE”, a afirmat premierul.

victor-ponta-rade_15607300-610x300

El a precizat ca, din datele puse la dispozitie de MAI, anul acesta au fost 944 de cereri de azil, fata de 900 anul trecut.

„Astazi nu exista o presiune speciala din punct de vedere migrationist la adresa Romaniei. Din datele pe care MAI le-a pus la dispozitie, pana la data de 1 octombrie anul acesta cereri de azil au fost 944, fata de 900 in cursul anului 2014. (…) In luna august, de exemplu, am avut doar 18 cereri de azil. Straini returnati sub escorta — 172, fata de 111 in 2014, straini luati in custodie publica — 152. Deci, practic, nu exista in mod real, astazi, cand vorbim, o presiune speciala, dincolo de ceea ce s-a intamplat in mod constant in fiecare an”, a explicat premierul.

Citiți și:  BOMBA de pe scena politica vine de la Victor Ponta. News alert!

Seful Executivului a mentionat ca au fost operationalizate doua tabere, la Lunga si la Moravita, fiecare avand capacitatea de cazare de 500 de persoane. „Insa, pana in acest moment nu a fost nevoie sa le folosim”, a spus premierul.

La iesirea din plen, seful Guvernului a mai stat de vorba cu jurnalistii pe aceasta tema, precizand ca nu trebuie luati in seama oamenii care spun ca „refugiatii vor islamiza Romania”.

„Ar trebui sa avem mai putin o mentalitate de secolul 19 si sa incercam sa participam la ce inseamna eforturi europene in acest domeniu. Cand imi spuneau in Iordania ca la ei vin 5.000 pe zi, n-am putut sa le spun ca la noi ajung in total 4.000 si suntem speriati”, a dezvaluit prim-ministrul.

Citiți și:  Cutremur total în justiția din România! Dezvaluiri IN PREMIERA despre Laura Codruța Kovesi

Intrebat daca imigrantii sositi in Romania vor fi repartizati pe judete sau regiuni, Victor Ponta a lamurit ca nu se va intampla asa, pentru ca acesti oameni au libertate de circulatie, singura lor ingradire fiind faptul ca nu au dreptul sa voteze.

„Primarul din Arad, unde somajul este zero, imi spunea ca au nevoie de forta de munca, mai ales forta de munca ce se califica usor. Nu s-a intamplat nimic din ce ne zicea cruciatul Basescu”, a incheiat premierul.

VEZI SI: PREVIZIUNILE LUI NOSTRADAMUS SUNT NECRUŢĂTOARE. 2016, ANUL ÎN CARE VA ÎNCEPE AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL

6 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU