Jegul de Iliescu s-a enervat: „Sunt bolşevic pe banii mei!”

Ponta-Iliescu1

Fostul preşedinte Ion Iliescu scrie pe blogul personal că s-a săturat să fie etichetat drept „bolşevic” de toată lumea, uneori şi la televiziunea publică, de către indivizi care trăiesc din bani publici, dar şi la televiziunile private, care nu-şi plătesc taxele la stat. „Sunt bolşevic pe banii mei”, scrie Ion Iliescu, explicând că „ţapii ispăşitori nu ţin de foame”.  

Fostul preşedinte Ion Iliescu scrie pe blogul personal despre cum este etichetat de toată lumea drept bolşevic, lucru de care s-a săturat şi care i se pare incorect.

„Este însă monoton, şi până la urmă plictisitor ca, de fiecare dată când cuiva nu-i plac ochii mei, să aud aceeaşi placă: ”Ion Iliescu, bolşevicul!” De ce doar ”bolşevicul”? De ce nu şi ”comunistul”? Sună mai fioros bolşevismul? E doar un cuvânt, şi nici măcar de rău nu e! Cuvântul rusesc (больше) înseamnă “mai mult”, “mai mare”. În engleză, spre exemplu, pentru o perioadă de timp “bolşevic” a fost tradus ca “maximalist”. Adică radical. Ceea ce, trebuie să recunosc, nu mi se potriveşte! Nu sunt un radical. Dimpotrivă. Mereu mi s-a reproşat că gândesc prea mult, că sunt prea moale, că nu iau lucrurile în mână, că nu tai în carne vie! Mulţumesc! ”Chirurgia” asta nu este de mine! Eu cred în democraţie, care e operă colectivă. Cu autori anonimi!”, consideră Ion Iliescu.

Citiți și:  Demisia momentului în România!

„Sunt bolşevic pe banii mei, câtă vreme şi din taxele plătite de mine sunt înjurat cu sârg, pe acest motiv, la televiziunea publică, de tot felul de indivizi, care fac apologia capitalismului pur şi dur, în timp ce trăiesc din bani publici. Şi trăiesc foarte bine, să nu le fie de deochi! Dacă şi cei de la televiziunile private, care mă înjură tot pe motiv de ”bolşevism”, şi-ar plăti datoriile către stat, din care s-ar putea finanţa programele sociale, m-aş fi împăcat cu soarta: o fac pentru o cauză nobilă, servesc interesul public. Dar cum n-o fac, pot să mă gândesc că altele sunt motivele ”radicalismului” lor. Şi sunt oricum, numai nobile, nu”, continuă fostul preşedinte.

Iliescu mai explică cum a arătat care sunt pericolele „restitutio in integrum”, lucru pentru care a fost numit bolşevic care „nu vrea să dea înapoi casele furate de ai lui”, când de fapt el s-ar fi opus „jafului premeditat”.

„Acelaşi cor de bocitoare plătite mă înjura şi când atrăgeam atenţia asupra pericolului reprezentat de destructurarea sistemului de administrare a fondului forestier. ”Bolşevicul de Iliescu nu vrea să ne dea pădurile înapoi!” Acum plângem după păduri, şi admirăm munţii cheliţi de vegetaţie!”, scrie Iliescu.

Citiți și:  Ghiță a urlat de plăcere că s-a trezit cocoșul de tablă de pe hotelul de vis-a-vis! Întâlnire de gradul 0 între gurista PSD și patronul RTV pe o insulă exotică

VEZI SI: JEG ORDINAR: Ion ILIESCU: „Nu îmi asum venirea minerilor, nu am de ce”

El mai vorbeşte şi despre privatizarea de dragul capitalismului, dorită chiar şi de sindicate: „Fabrică luată de un capitalist de bine, rasă de pe faţa pământului, şi transformată, ca multe altele, în afacere imobiliară. Dar nimeni nu-i vinovat, în afară de ”bolşevicul” de Iliescu! Care nu vrea privatizare!”.

„Ca şi democraţia, şi ceea ce este România azi e operă colectivă. Regret s-o spun: ţapii ispăşitori nu ţin de foame! Deciziile nu le-am luat eu singur. Am avut şi avem un Parlament, am avut şi avem partide, avem societate civilă, suntem liberi să ne informăm. Deciziile au fost luate în comun. În democraţie majoritatea decide. Şi îşi asumă consecinţele deciziilor. Democraţia nu există fără responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Eu, ”bolşevicul”, aşa văd lucrurile. Dar poate greşesc. Poate democraţia este despre altceva. Poate este despre cei puţini care profită, şi foarte mulţi care plătesc pentru a le face profitul mare”, mai spune Iliescu.

VEZI SI: Planul sinistru al lui Ion Iliescu împotriva Pieței Universitãții. Minerii erau soluția de rezervã. Planul A era mult mai sângeros

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU