Jegul de Iliescu s-a enervat: „Sunt bolşevic pe banii mei!”

Ponta-Iliescu1

Fostul preşedinte Ion Iliescu scrie pe blogul personal că s-a săturat să fie etichetat drept „bolşevic” de toată lumea, uneori şi la televiziunea publică, de către indivizi care trăiesc din bani publici, dar şi la televiziunile private, care nu-şi plătesc taxele la stat. „Sunt bolşevic pe banii mei”, scrie Ion Iliescu, explicând că „ţapii ispăşitori nu ţin de foame”.  

Fostul preşedinte Ion Iliescu scrie pe blogul personal despre cum este etichetat de toată lumea drept bolşevic, lucru de care s-a săturat şi care i se pare incorect.

„Este însă monoton, şi până la urmă plictisitor ca, de fiecare dată când cuiva nu-i plac ochii mei, să aud aceeaşi placă: ”Ion Iliescu, bolşevicul!” De ce doar ”bolşevicul”? De ce nu şi ”comunistul”? Sună mai fioros bolşevismul? E doar un cuvânt, şi nici măcar de rău nu e! Cuvântul rusesc (больше) înseamnă “mai mult”, “mai mare”. În engleză, spre exemplu, pentru o perioadă de timp “bolşevic” a fost tradus ca “maximalist”. Adică radical. Ceea ce, trebuie să recunosc, nu mi se potriveşte! Nu sunt un radical. Dimpotrivă. Mereu mi s-a reproşat că gândesc prea mult, că sunt prea moale, că nu iau lucrurile în mână, că nu tai în carne vie! Mulţumesc! ”Chirurgia” asta nu este de mine! Eu cred în democraţie, care e operă colectivă. Cu autori anonimi!”, consideră Ion Iliescu.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

„Sunt bolşevic pe banii mei, câtă vreme şi din taxele plătite de mine sunt înjurat cu sârg, pe acest motiv, la televiziunea publică, de tot felul de indivizi, care fac apologia capitalismului pur şi dur, în timp ce trăiesc din bani publici. Şi trăiesc foarte bine, să nu le fie de deochi! Dacă şi cei de la televiziunile private, care mă înjură tot pe motiv de ”bolşevism”, şi-ar plăti datoriile către stat, din care s-ar putea finanţa programele sociale, m-aş fi împăcat cu soarta: o fac pentru o cauză nobilă, servesc interesul public. Dar cum n-o fac, pot să mă gândesc că altele sunt motivele ”radicalismului” lor. Şi sunt oricum, numai nobile, nu”, continuă fostul preşedinte.

Iliescu mai explică cum a arătat care sunt pericolele „restitutio in integrum”, lucru pentru care a fost numit bolşevic care „nu vrea să dea înapoi casele furate de ai lui”, când de fapt el s-ar fi opus „jafului premeditat”.

„Acelaşi cor de bocitoare plătite mă înjura şi când atrăgeam atenţia asupra pericolului reprezentat de destructurarea sistemului de administrare a fondului forestier. ”Bolşevicul de Iliescu nu vrea să ne dea pădurile înapoi!” Acum plângem după păduri, şi admirăm munţii cheliţi de vegetaţie!”, scrie Iliescu.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

VEZI SI: JEG ORDINAR: Ion ILIESCU: „Nu îmi asum venirea minerilor, nu am de ce”

El mai vorbeşte şi despre privatizarea de dragul capitalismului, dorită chiar şi de sindicate: „Fabrică luată de un capitalist de bine, rasă de pe faţa pământului, şi transformată, ca multe altele, în afacere imobiliară. Dar nimeni nu-i vinovat, în afară de ”bolşevicul” de Iliescu! Care nu vrea privatizare!”.

„Ca şi democraţia, şi ceea ce este România azi e operă colectivă. Regret s-o spun: ţapii ispăşitori nu ţin de foame! Deciziile nu le-am luat eu singur. Am avut şi avem un Parlament, am avut şi avem partide, avem societate civilă, suntem liberi să ne informăm. Deciziile au fost luate în comun. În democraţie majoritatea decide. Şi îşi asumă consecinţele deciziilor. Democraţia nu există fără responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Eu, ”bolşevicul”, aşa văd lucrurile. Dar poate greşesc. Poate democraţia este despre altceva. Poate este despre cei puţini care profită, şi foarte mulţi care plătesc pentru a le face profitul mare”, mai spune Iliescu.

VEZI SI: Planul sinistru al lui Ion Iliescu împotriva Pieței Universitãții. Minerii erau soluția de rezervã. Planul A era mult mai sângeros

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

6 comentarii

 1. c-tin necula

  Nu Iliescu nu este bolsevic este KGB ist .El a chemat minerii in bucuresti , el le-a multumit si se supara ca este facut bolsevic.

 2. acest JEG, tigan de altfel, parintele porcariei "FSN", porcarie precursoare a gaunosului PSD, "umbrela" a marilor corupti de dupa Revolutie, nash al spurcatilor de tigani, ( din care se trage), autorul evenimentului "mineriada", ar trebui judecat ca la Nurnberg

 3. Dl Ion Iliescu a făcut si mult bine multor intelectuali. Liderul Grupului pt Dialog Social Adrian Cioroianu e acum ambasador la Paris necontestat feroce de PSD sau A3, iar istoricii RO de mâine s-au dumirit, cu tineresc entuziasm, la 25 februarie 2015, cum e cu… stânga politica postbelica, termenul corect politic pt a nu-i necaji pe bolsevici:

 4. In ultima parte dl. Iliescu spune:
  "Dar poate greşesc. Poate democraţia este despre altceva. Poate este despre cei puţini care profită, şi foarte mulţi care plătesc pentru a le face profitul mare.”
  Pai, exact asta traim acum d-le Iliescu, nu va place? Care ar fi fost solutia sa nu ajungem aici? Probabil vreti sa spuneti ca daca ati fi fost presedinte permanent, ales pe viata, ati fi stiut dvs. sa faceti o democratie reala si de invidiat in tara asta, nu? Tentativa in acest sens a existat, as zice. Incepuseram chiar sa credem ca sunteti reincarnarea cu fata mai umana a fostului dictator pe care l-ati eliminat la presiunea maselor, desigur.
  De, am fost niste prosti, scuzati-ne ca nu am stiut sa va apreciem la justa dvs. valoare…

 5. Nu ma mira tupeul acestui criminal bolsevic, toti sunt la fel inclusiv urmasii lui: Nastase, Ponta……. Ma mira faptul ca nu este inchis pentru atrocitatile facute in 1990, in periada mineriadei. In ceea ce priveste casele, terenurile si padurile DA, a spus ca-s ale statului, si cum ei reprezinta statul au profitat la maxim de toate ! statul nu este un bun administrator, statul este un sac de bani colectat de la popor pentru privilegiatii politici ! Daca le-ar fi dat oamenilor inapoi aceste bunuri, ar fi evitat mai multe probleme: 1) nu ar fi aglomerat tribunalele in halul in care sunt si acum; 2) statul ar fi colectat mai multe taxe; 3) nu ar fi dat nastere la aceste suferinte atat din partea celor care se lupta sa le recupereze, cat si din partea celor care au profitat de "bunurile statului” si zambesc in drum spre inchisoare" ; 4) daca oamenii ar fi avut bunurile lor s-ar fi dezvolat acea patura de mijloc-burghezia si puneau umarul la dezvolarea acestei tari, dar i-ati bagat la puscarie in 1948. SI-AUBATUT JOC DE ROMANIA SI DE ROMANI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.